Guirao pren possessió com a nou ministre de Cultura i Esport

Rate this post

El nou ministre de Cultura i Esports, José Guirao, pren possessió aquest dijous, després de la dimissió de Màxim Huerta per l’escàndol del frau d’Hisenda. Guirao ha promès el càrrec davant del rei Felip VI cap a les 11h al Palau de La Zarzuela i a les 12.30h farà el traspàs de carteres a la seu del ministeri.

Guirao arriba al nou govern de Pedro Sánchez després de la dimissió de Huerta tan sols set dies després de ser nomenat. El ja exministre de Cultura s’ha vist obligat a prendre aquesta decisió després que hagi sortit a la llum que va defraudar 218.322 euros a Hisenda entre 2006 i 2008. Huerta ja s’ha convertit en el ministre més breu de la democràcia.

Guirao va ser responsable de l’àrea de Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria en els anys vuitanta, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura de 1993 a 1994 i director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia entre aquest any i el 2001. Va iniciar la seva activitat política el 1983 com a responsable de Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria, càrrec en el qual va romandre fins a 1987.

El juny de 1988 va ser nomenat director general de Béns Culturals de la Conselleria de Cultura i Medi Ambient de la Junta d’Andalusia, lloc del qual va cessar l’octubre de 1993 a petició pròpia, ja que dies després va ser nomenat, en Consell de Ministres, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura.

Un any després, el 23 de setembre de 1994 va ser nomenat pel Consell de Ministres nou director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía, la col·lecció permanent va ser remodelada durant el seu mandat. Entre 2001 i 2014 va estar al capdavant de la Casa Encendida, un espai cultural de Madrid pertanyent a la desapareguda Caja Madrid i, després de la seva transformació, a la Fundació Montemadrid, que presidia ara.

Anar a la font
Estefania Molina

Powered by WPeMatico

Translate »