Grífols compra 24 centres de plasma als Estats Units per 244 milions

Rate this post

La catalana d’hemoderivats Grifols ha tancat l’acord per adquirir 24 centres de plasma de la companyia Biotest als Estats Units per 286 milions de dòlars, l’equivalent a 244 milions d’euros, una operació que la multinacional catalana ha finançat amb recursos propis i que ja ha estat autoritzada per les diverses autoritats regulatòries.

Els centres eren gestionats per Biotest Pharmaceuticals Corp, filial propietat de Biotest US Corporation. Després de l’adquisició, Grifols comptarà amb 249 centres de donació de plasma als Estats Units (214) i Europa (35) després de l’adquisició de l’alemanya Haema, segons ha informat la companyia en un comunicat aquest dimecres. Tots els centres de donació adquirits, que el 2017 van obtenir uns 850.000 litres de plasma, compten amb llicència de l’O.S. Food and Drug Administration (FDA, per les seves sigles en anglès) i de les autoritats europees.

L’acord aconseguit inclou, a més d’aquests 24 centres de donació, dos centres de plasma en construcció i altres actius, entre els quals destaquen capital circulant per valor d’uns 40 milions de dòlars.

Grifols ha destacat que aquesta adquisició, juntament amb el pla de noves inversions de la Divisió Bioscience per al període 2016-2021 -dotat amb més de 500 milions d’euros-, contribuirà a augmentar la disponibilitat de productes plasmàtics per satisfer la “creixent demanda prevista”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »