Grifols assegura el futur del Joventut de Badalona

Rate this post

Els accionistes del Joventut de Badalona SAD han aprovat amb el 100% dels vots a favor l’ampliació de capital de 3.685.000 euros que permetrà “estabilitzar la situació econòmica del club i donar-li viabilitat en el futur”, segons ha dit el president de l’entitat, Juanan Morales. L’ampliació de capital permetrà a la família Grifols, a través de la societat d’inversió Scranton Enterprises, convertir-se en accionista majoritari del Joventut de Badalona.

Cadascun dels actuals accionistes del club tindran dret en una primera fase a subscriure un màxim de tres noves accions de les 61.425 que s’emetran per un valor nominal de 60 euros, fent efectiu l’import de les mateixes -180 euros- en el moment de sol·licitar-les.

Scranton Enterprises, que ja té una participació a la societat, va arribar a un acord amb el Joventut de Badalona el mes d’agost passat per comprar el total de les accions que no siguin subscrites pels actuals accionistes, la qual cosa li podria permetre tenir el 75% de les accions del club.

El nou accionista majoritari entrarà a formar part de l’actual consell d’administració, que no patirà cap canvi, amb tres consellers: el seu conseller delegat, l’italià Luca Tassan, Ramón Riera, soci del club, i Eduard Arruga. Riera ha qualificat Scranton com “un grup d’amics” que van crear aquesta societat per “fer inversions” en diferents àmbits. El representant d’Scranton ha assenyalat que l’aposta pel Joventut de Badalona és “una inversió sentimental més que financera”.

Juanan Morales i Ramón Riera han coincidit a assenyalar que si tots els accionistes del club -uns 11.000 aproximadament- cobreixen totalment l’ampliació del capital “no hi haurà canvi en l’accionariat”, encara que aquesta possibilitat és difícil que es compleixi.

El president de la Penya ha comentat als seus accionistes que el club “no tenia una altra sortida” que acudir a una ampliació de capital per “fer front a la motxilla financera” que té “i que la primera plantilla del club sigui competitiva”. Amb la tranquil·litat que donarà al club està injecció econòmica, Juanan Morales considera que la Penya “podrà aconseguir que els jugadors que surten del seu planter es quedin més temps i que si per la seva projecció esportiva se’n van a un altre club, deixin un retorn econòmic superior a si ho fan en el primer any”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »