Greta Thunberg arriba a Madrid per liderar la Marxa pel Clima

endesa cop25

L'activista sueca Greta Thunberg ha arribat aquest divendres a Madrid després de deu hores de viatge a bord de la Lusitània, el tren nocturn de Renfe que enllaça Lisboa amb la capital espanyola, on participarà a la Marxa pel Clima d'aquesta tarda.

Greta Thunberg tren 2 EFE

El tren ha arribat a l'estació de Chamartín complint l'horari previst, les 8.40 del matí hora local (7.40 GMT), després d'haver realitzat un trajecte que inclou 17 parades.

Juntament amb ella arriben al voltant d'una trentena de periodistes, fotògrafs i càmeres de diversos països que van pujar a Lisboa al tren per cobrir la seva travessia cap a Madrid, envoltada de gran expectació mediàtica.

L'interès ha arribat a causar un important enrenou abans fins i tot que sortís el tren, a l'estació de Santa Apolonia, on hi va haver confusió i carreres de la premsa per gravar el moment en què l'adolescent pujava al vagó, finalment per una porta diferent de l'esperada.

Greta Thunberg tren 3 EFE

Després de l'incident, que ha requerit fins i tot la presència d'agents de policia, Thunberg ha ingressat al seu compartiment i ha restat allà tot el trajecte, sense tornar a ser vista.

L'activista ha rebutjat l'avió per l'emissió de gasos contaminants i, després de descartar un vehicle elèctric i rebre ofertes tan cridaneres com la possibilitat de cobrir els 625 quilòmetres que separen les capitals ibèriques en burro, s'ha inclinat per arribar a Madrid al tren nocturn.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: