Grande-Marlaska: “Aplicarem als independentistes violents el codi penal amb tota contundència”

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha destacat en una compareixença per avaluar el dia de vaga que la mobilització ha sigut “inferior” que a les darreres diades i ha qualificat com a “baixa” la participació de la vaga en les empreses d’infraestructures públiques que depenen de l’estat, així com ha ressaltat que els serveis mínims han funcionat.

Ha alertat als “grups d’independentistes violents” que l’estat “aplicarà amb l’independentisme violent el codi penal amb tota contundència” i ha recordat que els delictes d’atemptats contra l’autoritat “arriben fins als sis anys de presó”. Ha informat que un agent policial ha estat ferit de gravetat “fa pocs minuts”, que se suma als 207 agents ferits fins el moment. 

Sobre el bloqueig del centre de la ciutat amb l’asseguda, assegura que “no es bloquejarà la ciutat”, o sigui, que les forces policials faran el possible per desallotjar els manifestants.

Marlaska ha tornat a descartar l’aplicació de l’article 155 o la llei de seguretat nacional i assegura que hi ha “un marc normatiu ample” i que “cada una de les possibilitats es farà en funció de la proporcionalitat que determini cada circumstància” i ha insistit a demanar “una condemna expressa i determinant” de la violència a la Generalitat de Catalunya, com un element d'”importància màxima per fer-los front”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: