Gran batuda de caça major de porcs senglars, dissabte a Collserola

Anunciada una batuda de caça major de porcs senglars pel proper dissabte 15 d'octubre al Parc de Collserola. Aquesta serà la batuda número 27 que es centrarà dins les zones de Sant Feliu de Llobregat i Cerdanyola del Vallès. La regulació de la caça depèn de la Generalitat que també fixa els períodes de veda, aprova els plans tècnics de gestió de les àrees privades de caça i tot el que fa referència a l'activitat cinegètica.

Des del Parc de Collserola es defensa el treball realitzat per regular la caça amb l'objectiu de conservar la fauna i evitar situacions de risc i conflicte amb els habitants i els usuaris del Parc, que cada vegada són més nombrosos. Durant el dissabte es restringiran els accessos i la batuda tindrà lloc entre les set del matí i les cinc de la tarda tal com marca el Pla Tècnic de Gestió del departament d'Agricultura.

Les autoritats competents demanen que es respecti especialment la senyalització i només accedir a les zones de caça indicades en una zona de poc més de 800 hectàrees. Si mirem la temporada 2018-19, a Collserola, un total de 51 porcs senglars van ser abatuts, van participar 29 caçadors i 37 gossos. I l'efectivitat a l'hora de caçar va ser d'un 41%. El nombre d'aquests animals ha baixat en els darrers temps, amb 5 porcs per cada 100 hectàrees, com indica la taula:

porc

Aquesta pràctica no agrada a tothom. Ecologistes de Catalunya ho ha denunciat amb anterioritat i també alguns usuaris del parc:

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: