Google pagarà quasi 1.000 M€ a França per resoldre una disputa fiscal

El gegant d’internet Google ha acceptat aquest dijous pagar un total de 965 milions d’euros a França per solucionar una disputa que mantenia amb aquest estat pel que fa al pagament d’impostos. En concret, abonarà una multa de 500 milions d’euros i 465 milions en impostos.

“Hem arribat a un acord sobre els assumptes fiscals que han tingut lloc a França des de fa uns anys”, ha explicat un portaveu de la companyia en un comunicat. “Els acords inclouen un pagament de 500 milions d’euros que ha estipulat avui un tribunal francès, així com 465 milions d’euros en impostos addicionals que havíem acceptat pagar”, ha afegit.

“Continuem creient que la millor manera de proporcionar un marc clar per a les empreses que operen a tot el món és una reforma coordinada del sistema fiscal internacional”, ha afegit Google en el comunicat.

La fiscalia financera francesa (PNF, per les seves sigles en francès) va iniciar aquest procediment el 2015 i va acabar acusant l’empresa d'”evasió fiscal agreujada” per haver eludit el pagament de 189 milions d’euros en impostos entre el 2011 i el 2016.

La disputa, però, s’ha solucionat per un procediment jurídic de França que permet a Google acceptar el pagament de la multa sense haver d’anar a judici ni declarar-se culpable de l’acusació.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: