Gay de Montellà augura 10 anys sense creixement si es manté el conflicte polític

Rate this post

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha avisat que Catalunya s’enfronta a un període d’almenys una dècada sense creixement econòmic si es manté l’actual situació política “amb aquesta indefinició i sense un Govern de la Generalitat que vulgui negociar i pactar per atreure inversions amb una marca Catalunya resolta dins d’Espanya”.

“Catalunya va cap a un llarg període d’estar en stand by, sense creixement econòmic durant 10 anys o més, com va passar al Japó, si seguim així”, ha manifestat el dirigent de la principal patronal catalana en una entrevista en el diari El Mundo.

Ha afirmat que per als empresaris catalans és una anomalia “no tenir un Govern format des de fa tant de temps i a falta d’un interlocutor vàlid”, encara que ha destacat que l’economia té una evolució positiva.

“El que més m’amoïna a mig termini, a partir del 2020. Aquí veurem el dany que ha produït aquest procés a l’economia catalana amb el trasllat de seus socials que, amb el temps, va generant més dificultats al seu entorn”, ha alertat.

Gay de Montellà ha considerat que seria bo que tant a Catalunya com a la resta d’Espanya hi hagués més equilibri entre govern i política, perquè ha assegurat que “a Catalunya es vol fer política sense governar i a Madrid volen governar sense fer política”.

Candidat a la presidència

Pel que fa al candidat per presidir la Generalitat, ha considerat que “no té cap sentit que s’esculli com a màxima autoritat una persona privada de llibertat”. “El candidat a la investidura ha de reunir les condicions de normalitat dins de l’ordenament”, ha afegit.

El president de la patronal ha sostingut que “la democràcia espanyola ha d’assumir el resultat electoral”, en ser preguntat per si el govern espanyol ha de negociar amb JxCat i ERC. “Si la suma d’aquestes formacions té una majoria al Parlament és perquè els han votat. Un cop acceptin que hi ha un marc constitucional, el president del Govern o el seu successor hauran de fer un esforç per no quedar bloquejats, avançar i resoldre la situació”, ha remarcat.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »