Gas Natural Fenosa obté un 14,7% menys de beneficis respecte el 2016

Rate this post

Gas Natural Fenosa ha obtingut un benefici net de 793 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, la qual cosa representa una caiguda del 14,7% respecte al mateix període de l’exercici anterior, segons ha informat la companyia.

No obstant això, l’empresa dirigida per Isidro Fainé ha senyalat que manté la seva previsió de benefici net anual d’entre 1.300 i 1.400 milions d’euros per aquest any, subjecte això sí al calendari de tancament de la venda d’operacions a Itàlia que va acordar el passat mes d’octubre amb les companyies 2i Rete Gas i Edison per un import total de 1.020 milions d’euros, que generarà unes plusvàlues netes d’uns 190 milions d’euros.

El resultat brut d’explotació (EBITDA) de Gas Natural Fenosa a finals de setembre es va situar als 3.140 milions d’euros, la qual cosa suposa una caiguda del 12,3% respecte al període gener-setembre de 2016.

La climatologia i els desastres naturals, principals responsables d’aquests resultats

Els resultats de l’empresa s’han vist llastrats pel negoci d’electricitat a Espanya, l’evolució del qual s’ha vist condicionada pels factors climatològics, amb una elevada contracció de la producció hidràulica, que va caure un 72,4%, i per l’impacte dels desastres naturals, principalment a Xile i Mèxic.

Mantenen la proposta de remuneració a l’accionista

Així mateix, la companyia ha destacat que manté el seu compromís de remuneració d’un euro per acció. La proposta de remuneració a l’accionista, aprovada per la junta general d’accionistes el passat 20 d’abril, va suposar destinar 1.001 milions d’euros a dividends, el mateix import que l’any anterior.

El consell d’administració va aprovar el dividend a compte de l’exercici 2017, de 0,330 euros per acció, el qual va ser pagat íntegrament en efectiu el passat 27 de setembre.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »