Gadgets imprescindibles per treballar des de casa

L'estat d'alarma i el confinament a causa de la pandèmia pel nou coronavirus ha portat a desenes de milers d'espanyols a treballar des de casa, per primera per a molts d'ells.

Treballar des de casa -i més en aquestes circumstàncies- pot suposar en molts casos no disposar de la comoditat i dels mitjans propis de les oficines, despatxos i entorns de treball, com cadires ergonòmiques, impressores i, en alguns casos, fins i tot ordinadors o monitors externs.

Què ha de tenir un espai de teletreball?

Per treballar des de la llar és essencial comptar amb un espai únic dedicat exclusivament a la feina, sempre que sigui possible; un ordinador portàtil és la millor opció ja que permet canviar d'espai segons les necessitats.

Moure l'ordinador permet, per exemple, retirar-se a una habitació apartada per realitzar un videoconferència o canviar d'un espai de treball a un altre en funció de les necessitats de cada moment o de l'hora, com pot succeir quan hi ha nens a casa.

Fotografía: Amazon

Així, en el teletreball, el portàtil és el nucli que concreta l'activitat laboral, com aquest ordinador Lenovo S145-15IWL (499,99 euros) equipat amb pantalla de 15,6 polzades, càmera web HD per a les reunions diàries i que compta amb disc dur SSD de 256 GB i memòria RAM de 8 GB.

Fotografía: Amazon

Per optimitzar el rendiment en el teletreball, tan important és la qualitat de les eines tecnològiques com la sensació de confort. Per això a l'emprar un ordinador portàtil és aconsellable utilitzar un suport per a portàtil d'alumini (12,69 euros).

91fygYUinmL. AC SL1500

Amb la quantitat de dades que es generen avui en dia gràcies a la feina via Internet, sembla indispensable per rendibilitzar el treball disposar d'un disc extern com, per exemple, el SanDisk Extreme portàtil de 500 GB (98,11 euros), de tecnologia SSD -sense motor, ràpid i silenciós- compacte i de butxaca per emmagatzemar gran quantitat de dades.

Fotografía: Amazon

L'ergonomia és un element a tenir en compte per garantir el màxim rendiment durant les hores de treball. Així, preferències personals a banda, una cadira d'oficina com aquesta de Songmics (99,99 euros) especialitzada en alleujar la postura cervical.

Cada vegada és més habitual, a més, comptar amb doble i fins i tot triple pantalla per facilitar el maneig de documents. Un monitor extern afegeix confort físic i ocular i incrementa el productivitat.

Fotografía: Amazon

Per exemple, aquest monitor de LG ultrapanorámico de 25 polzades (159 euros) amb una àmplia superfície de pantalla, un terç més que en un monitor convencional equivalent.

Teletreball: extres per al confort Encara que en la majoria dels casos, el portàtil centralitza les tasques a realitzar en el treball remot, hi ha altres accessoris optatius que poden optimitzar tant el rendiment com el confort en l'estudi.

Fotografía: Amazon

Així, per exemple, gaudir d' un altaveu intel·ligent Amazon Echo (34,99 euros) permet a l'usuari disposar d'aplicacions com a música, cercador per veu o fins i tot trucades telefòniques a distància, sense aixecar-se de el lloc de treball.

Fotografía: Amazon

I per als que necessiten imprimir -sigui per treball, tasques escolars o fins domèstics- una bona opció són la impressores sense fils i multifunció com aquesta HP Envy Photo 7130 (128 euros), que permet imprimir, fotocopiar o escanejar des de múltiples ordinadors i mòbils i des qualsevol lloc dela casa

Fotografía: Amazon

D'altra banda, per alleujar el telèfon mòbil de les trucades de treball -i de pas contribuir a alleugerir la càrrega en les xarxes de telefonia mòbil- és bona idea apostar per un telèfon fix sense fil com el Panasonic (22,65 euros) amb identificador de trucada i trucada en conferència a l'exterior.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: