Francesc de Carreras, un dels fundadors de Cs, es dona de baixa pel veto a Pedro Sánchez

El catedràtic de Dret Constitucional i un dels fundadors de Ciutadans, Francesc de Carreras, s’ha donat de baixa del partit, segons ha confirmat la formació. Ho va fer fa mesos, després que el passat 18 de febrer l’executiva decidís per unanimitat no pactar amb el líder socialista, Pedro Sánchez, una decisió que es va ratificar el 24 de juny.  

La notícia ha transcendit avui, després que es fessin públiques baixes destacades a la formació pel mateix motiu, entre les quals les del portaveu econòmic, Toni Roldán, o l’eurodiputat Javier Nart. Fa unes setmanes també va abandonar Cs Xavier Pericay, únic fundador de la formació taronja que formava part del Consell Executiu del partit. 

Fa un mes, De Carreras va publicar un article molt crític amb la decisió del president del partit, Albert Rivera, a ‘El País’, en què criticava durament la seva estratègia política i li demanava que busqués un pacte amb el PSOE per donar estabilitat al govern espanyol. En el text, que va generar polèmica, va titllar Rivera d’haver-se convertit en un “adolescent capritxós” i de posar els interessos del partit per davant dels d’Espanya.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: