France Mines 1,2 milions de dòlars d'Apple per als problemes antimonopoli

WASHINGTON – El regulador antimonopoli francès va multar dilluns a 1.100 milions d’euros a Apple, pressupostos de 1.200 milions de dòlars, pressionant l’empresa a mesura que s’enfonsés amb l’esclat de coronavirus que va amenaçar les seves cadenes de subministrament i va tancar les seves botigues al detall.

El regulador de competència de França, que havia examinat els majoristes que venen els productes d'Apple al país, va dir que la companyia havia dividit productes i clients injustament entre dos majoristes, Tech Data i Ingram Micro. El regulador va acusar Apple d’aconseguir que els seus majoristes cobressin els mateixos preus pels productes oferts a les botigues minoristes pròpies d’Apple i d’abusar del seu gran poder econòmic sobre les empreses.

Isabelle de Silva, presidenta de l'Autoritat francesa de la competència, va dir en un comunicat que la divisió dels deures entre els majoristes també tenia com a efecte "esterilitzar el mercat majorista dels productes d'Apple". Tech Data i Ingram Micro van ser multats amb milions d'euros.

Un portaveu d'Apple, Josh Rosenstock, va dir en un comunicat que la companyia preveia recórrer la decisió.

"La decisió de l'Autoritat francesa de la competència és descoratjadora", va dir Rosenstock. "Es relaciona amb pràctiques de fa més d'una dècada i descarta 30 anys de precedent legal en què confien totes les empreses de França amb un ordre que provocarà caos per a empreses de totes les indústries."

Els reguladors antimonopoli de tot el món examinen cada cop més grans empreses tecnològiques com Apple, Facebook, Google i Amazon per possibles infraccions a la llei antimonopoli. Als Estats Units, el Departament de Justícia, la Comissió Federal de Comerç, la Cambra de Representants i els procuradors generals de l'Estat examinen el poder del mercat de les empreses .

Competidors i activistes han acusat Apple d’intentar colpejar els seus competidors per a serveis com la transmissió de música, tallar les seves subscripcions a l’aplicació i donar avantatge als seus propis productes a les botigues d’aplicacions per a usuaris d’ordinadors Apple i iPhone.

Igual que altres empreses, Apple està lluitant de l'impacte del coronavirus en el seu negoci, que depèn molt del tipus de cadenes de subministrament globals que la pandèmia ha interromput.

A mesura que el virus es va propagar per la Xina aquest any, moltes de les fàbriques que fabriquen els productes d’Apple van quedar tancades. Apple també va tancar les seves botigues del país.

El mes passat, la companyia va reduir les seves expectatives de vendes per al trimestre i va citar el virus.

Les botigues d'Apple i les fàbriques dels seus proveïdors han començat a obrir-se a la Xina. Però el virus ja afecta els seus negocis en altres llocs.

Dissabte, la companyia va dir que tancaria la majoria de les seves botigues fora de la Xina continental, Taiwan i Hong Kong fins a finals de març per fomentar el distanciament físic que pugui alentir la pandèmia.

Apple també ha demanat a la majoria dels seus empleats de tot el món que treballin des de casa. La seva conferència anual de desenvolupadors (tradicionalment lloc per a alguns dels seus principals anuncis de productes) tindrà lloc en línia en lloc de de manera presencial.

NY Times

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: