Fracassa l’intent de Ciutadans per vigilar els CDR des del Parlament

Rate this post

El Parlament no vigiliarà els Comitès de Defensa de la República (CDR). El ple de la cambra ha rebutjat aquest divendres la moció presentada per Ciutadans, que, entre altres coses, demanava que el Govern retés comptes amb el Parlament per les accions dutes per aquestes organitzacions. La iniciativa només ha comptat amb el suport del PP. La resta de grups han carregat amb duresa contra el text, que han arribat a titllar de “Gran Germà”.

En la moció sobre “la garantia de l’exercici dels drets fonamentals a l’espai públic”, el partit d’Inés Arrimadas demanava que el Govern hagués de donar explicacions a la cambra sobre el desplegament de seguretat que fes el Departament d’Interior cada vegada que hi hagués una manifestació convocada pels CDR. Així mateix, també demanava que un cop acabada cada concentració, es detallés “les persones identificades en cada cas i el nombre de detencions“. 

Per altra banda, Ciutadans també exigia la prohibició de les contramanifestacions o concentracions que “tinguin per finalitat evitar o impedir el dret de reunió i de manifestació”, així com que hi hagi “lleialtat” amb la resta de cossos policials de l’Estat i administracions. 

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »