Formento no entrenarà el Girona en la LEB Or

Àlex Formento no continuarà com a entrenador del Bàsquet Girona la temporada vinent, en què l’equip s’estrenarà en la LEB Or. El club, que dimarts va presentar Jordi Plà i Comas, com a nou director esportiu, busca un perfil diferent de tècnic per liderar l’equip en la nova categoria i ahir va comunicar oficialment un “acord de desvinculació” entre les dues parts. Formento va debutar com a entrenador del primer equip la temporada 2018/2019 en la LEB Plata substituint a mitja lliga Quim Costa i aquest any l’ha conduït fins al segon lloc del grup d’ascens a la LEB Or, posició que ha permès l’ascens a la nova categoria. El balanç del tècnic aquesta temporada ha estat de 19 victòries i 6 derrotes.

Formento compaginava fins a l’última temporada el càrrec de director esportiu amb el d’entrenador i ha estat una persona clau en el creixement del club des que Marc Gasol, amb qui manté una gran relació d’amistat, va decidir fundar-lo el 2014. Els primers anys va ser el vicepresident del club i, ja com a director esportiu, va ser el responsable de la confecció de les plantilles de l’equip en la lliga EBA (2017/18) i de les dues temporades següents en la LEB Plata. Com a entrenador, el seu estil de joc s’ha caracteritzat per l’agressivitat en defensa i un joc de transició que ha permès a l’equip guanyar molts partits gràcies a la velocitat dels seus jugadors.

Els fitxatges d’Albert Sàbat, Gerard Sevillano i Antonio Hester, els referents d’aquesta temporada, també van ser responsabilitat seva des dels despatxos. La decisió, doncs, no deixa de ser sorprenent. Pel que fa al possible substitut en el club, no hi ha pressa però aquesta ha passat a ser una de les prioritats de Plà i del mateix president del club, Marc Gasol, que no serà aliè a una decisió tan transcendent.

En la nota oficial, el club agraeix la “tasca fonamental” que Formento ha dut a terme aquests sis anys en diferents àmbits. El mateix Marc Gasol ho confirma: “Tot i que els camins se separen, l’Àlex i la seva família sempre formaran part del Bàsquet Girona.” Dimarts Formento s’acomiadarà del club en una roda de premsa.

Anar a la font – El Punt Avui – Esports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: