Ford planteja un ERTO per a tota la plantilla a Almussafes: 7.400 treballadors

Yahoo Magazines PYC

Comitè de Ford: Almussafes no quedarà fora de les retallades en els pròxims mesos. REUTERS / Heino Kalis / File Photo

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat a l'Comitè d'Empresa la presentació d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per a tota la plantilla, de 7.400 empleats, després de la suspensió temporal de la producció de vehicles i motors a Europa com a conseqüència de la pandèmia de l'coronavirus.

L'aturada afecta les plantes alemanyes de Colònia i Saarlouis, la planta romanesa de Cracòvia i l'espanyola d'Almussafes (València) on aquest dimarts s'ha exposat la mesura de l'ERTO als representants sindicals.

El ERTO afectarà la totalitat de la plantilla, integrada per 7.400 treballadors, així com a les indústries de parc Juan Carlos I d'Almussafes, el polígon d'empreses subministradores a Ford, el que sumarà altres 2.500 persones, segons ha avançat a EFE el president de el Comitè d'Empresa de Ford Almussafes, Carlos Faubel, després d'una reunió d'urgència convocada per la direcció de la planta.

"Aturar la producció a nivell europeu és bastant greu i inquietant", ha dit Faubel.

També el sindicat STM, segon en representació per darrere de l'majoritari UGT, ha assenyalat que el ERTO es planteja des d'ahir dilluns i no té data de tornada.

Ford va decidir aquest dimarts suspendre temporalment la producció de vehicles i motors a Europa com a conseqüència de l'expansió de l'brot epidèmic COVID-19, una aturada que la companyia creu que "durarà setmanes".

Ford va explicar que la mesura és conseqüència de la designació d'Europa per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com el "nou epicentre de l'epidèmia de l'coronavirus" i el fort creixement de el nombre de casos en els últims dies.

Faubel ha indicat que per UGT el ERTO hauria de tenir les mateixes condicions salarials que les negociades en els quatre expedients temporals que s'han aplicat durant 2019, i segons aquesta font, la direcció ha dit que no tindrà resposta a l'respecte fins divendres que ve.

Per la seva banda, les negociacions per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 410 empleats han quedat suspeses.

Font

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: