Forcadell i la Mesa, davant el Suprem

Rate this post

A les 9’30h la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa Lluís Maria Corominas, Anna Simó, Lluís Guinó i Ramona Barrufet -tots ells membres de la Diputació Permanent d’aquest òrgan- i el secretari tercer de la mateixa Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que és Pot estan citats aquest dijous i divendres al Tribunal Suprem.

El procés llampec ha fet que en menys d’una setmana s’hagi presentat la querella i els hagin citat a declarar, el que dificulta la preparació de la defensa, més encara tractant-se dels delictes més greus del codi penal com són la rebel·lió i la sedició, amb més de 30 anys de presó previstos.

Per aquest motiu, el més probable és que s’acullin al seu dret a no declarar, segons fonts de la defensa. Ara mateix, l’equip d’advocats dirigit per Andreu Van de Eynde no té més informació de la que s’ha fet pública. O sigui, el text de la querella i la citació.

Preparar una defensa pels delictes de rebel·lió i sedició en 48 hores, no és possible si realment es vol fer amb fermesa i per tant, tot apunta que els sis acusats passaran davant del jutge però no respondran cap pregunta.

El més probable, també, és que les declaracions ocupin només el matí, i la tarda es destini a estudiar les peticions de la Fiscalia i les possibles mesures a aplicar i per a la redacció d’interlocutòries. Però, les decisions judicials depenen de cada magistrat i de cada moment, i com s’ha anat veient en tot el procés res és previsible.

L’acusació

Se’ls atribueix, entre d’altres, el delicte de rebel·lió, penat amb fins a 30 anys de presó, a l’entende el Ministeri Públic que els “fonaments de l’Estat de Dret han estat dinamitats” amb els seus actes, “realitzats amb absolut menyspreu” a la Constitució i proclamant la independència d’una part de la nació espanyola, que és “pàtria comuna i indivisible de tots els Espanyols”.

Per a la Fiscalia, els fets atribuïts als parlamentaris “s’han desenvolupat més enllà del territori de Catalunya i han produït efectes traspassant el territori d’aquesta comunitat autònoma, irradiant a la resta del territori nacional”. Afegeix que l’aforament de tots ells subsisteix en tant mantenen els seus càrrecs com a membres de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya. Per això, s’entén que són aforats davant l’alt tribunal i aquest accepta la seva competència.

Totes les causes en una

Entre els tràmits que es començaran a moure a partir d’ara hi ha el trasllat de les querelles que s’estaven tramitant al TSJC contra Carme Forcadell i els membres de la mesa. La causa s’unifica tota en una i es jutjarà a Madrid.

Forcadell té dues querelles al TSJC acumulades ja. Des de les primeres decisions que va prendre com a presidenta del Parlament acceptant els acords de la comissió de Transició Nacional fins les lleis aprovades el 6 i 7 de setembre per fer la desconnexió.

Per aquestes querelles ja ha declarar dues vegades davant la jutgessa Maria Eugènia Alegret que ara es queda sense cas.

Powered by WPeMatico

Translate »