Forcadell i Bassa guanyen a la Fiscalia i mantenen el tercer grau

El jutjat de vigilància penitenciària ha avalat el règim de semillibertat que la Generalitat va concedir el passat mes de juliol a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i a l’exconsellera de Treball Dolors Bassa.

En les dues interlocutòries, el titular del jutjat de vigilància número 1 de Barcelona ha acordat desestimar els recursos de la Fiscalia contra el tercer grau concedit a ambdues condemnades pel procés, que, a diferència dels homes presos a Lledoners, han seguit gaudint del règim obert perquè la justícia va descartar suspendre’l.

Però la decisió encara es pot recórrer davant el mateix jutjat de vigilància o, directament, davant el Tribunal Suprem, que té encara sobre la taula els recursos de la Fiscalia contra el tercer grau que la Generalitat va concedir als nous líders independentistes presos a Lledoners. 

Carme Forcadell

El jutge diu en la seva resolució que Carme Forcadell té “una actitud favorable d’autocrítica, d’adequada resolució de problemes, i presència de recursos cognitius davant els conflictes, seguint el tractament amb òptima implicació i anàlisi i identificació dels riscos i del comportament passat, reconeixent els elements precipitadors de la conducta analitzada, i amb estratègies cognitives alternatives”.

Així mateix destaca “nivells baixos en els factors de risc, bona empatia i òptima estabilitat” i la seva actual ocupació allunyada de la política en una “activitat de gestió en entitat d’activitat comunitària per entorn social vulnerable, a més del normal acostament a l’entorn familiar, sense projecte d’efectivitat en la via política”. 

El jutge diu que examinat tot el conjunt de condicions “no es dedueixen factors obstaculitzants a l’acompliment vital de Carme Forcadell Lluís en el context de semillibertat, davant el bon desenvolupament de les tasques de tractament acords al pla de treball propi de les seves condicions, i del fi buscat en el compliment penitenciari”.

Carme Forcadell Torna al Parlament Joan Rigol - Sergi Alcazar

Acte al Parlament de Catalunya – Sergi Alcázar

Dolors Bassa

El jutge manté el tercer grau de Dolors Bassa perquè, diu en el seu escrit, ha assumit “les conseqüències dels propis actes, així com, sense renunciar a la ideologia, matèria no punible òbviament, exhibeix recursos adequats per abordar alternatives diferents als fets de la sentència”.

Assegura que té “nivells baixos de risc en tots els apartats, exhibint un efecte intimidatori de la pena, influent en el factor de prevenció especial, i igualment hi ha observança d’una modificació positiva dels factors relacionats amb l’activitat punible que es manifesta en la conducta global”. 

Afegeix que Dolors Bassa no “manifesta cap intenció de retornar a l’esfera política, amb plans de futur en el rang laboral, fins a l’objectiu pensionista de jubilació, no llunyà, cura materna i vida familiar”.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: