Foment del Treball vol una inversió extra de 10.000 milions a Catalunya per finalitzar obres estratègiques inacabades

El “full de ruta” de la nova direcció de Foment del Treball passa per actualitzar les infraestructures clau que fa més temps que estan aturades. La patronal catalana de les grans empreses ha demanat aquest dilluns un esforç addicional d’inversió de 10.000 milions d’euros des d’ara i fins el 2023 per poder posar al dia totes les obres estratègiques inacabades que hi ha al territori. “Reclamem aquest impuls econòmic a totes les administracions públiques, a raó de 2.000 milions extra durant els pròxims cinc anys per poder acabar de construir totes les infraestructures que estan licitades des de fa més de 10 o 15 anys”, ha dit el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, durant la presentació de l’estudi de l’estat de les infraestructures a Catalunya.

Però Foment no es queda aquí: també ha demanat a les administracions 5.000 milions d’euros més, recurrents cada any, per a combatre la situació de manca d’inversions dels darrers 10 anys. Això vol dir que la patronal catalana exigeix que la inversió a Catalunya en infraestructures es multipliqui per quatre respecte l’actual (el 2018 es van licitar 1.671 milions d’euros) per a poder finalitzar “obres que són clau, no només per a Catalunya sinó també per a l’economia espanyola”, ha matisat Sánchez Llibre.

“Aquestes obres estaven licitades i, com a tal, havien de tenir una partida pressupostària assignada per tant, jo em pregunto, ¿on estan aquests diners?”, ha qüestionat el vicepresident de Foment del Treball, Joaquim Llansó. De fet, la patronal també ha subratllat el dèficit milionari en infraestructures que arrossega Catalunya, que segons els càlculs de la patronal s’eleva fins als 28.000 milions d’euros. “Ens hem basat en quins eren els nivells mínims d’inversió de la resta de regions dels països de la Unió Europea”, ha explicat Sánchez Llibre, que ha detallat que la mitjana europea d’inversió en altres regions o landers alemanys és del 2,2% del seu PIB. “Si fem aquesta mateixa relació, a Catalunya ens surt un saldo negatiu acumulat de 28.000 milions d’euros en els darrers 10 anys”, ha afegit el president de la patronal.

Quines són les obres que continuen inacabades o estan aturades a Catalunya? Doncs, segons l’estudi de la patronal, la majoria pertanyen a l’Estat. Es tracta d’obres referents a Rodalies, inclosa la llançadora de l’aeroport, l’estació de la Sagrera i el desdoblament de línies de la R3. També el corredor del mediterrani, tots els seus accessos, tant al Port de Barcelona com al de Tarragona, i els subtrams que continuen en obres, s’han modificat o s’han rescindit per redefinicions del projecte. La patronal també reclama estructures viàries a les quals l’Estat s’havia compromès com l’accés al port, el quart cinturó (la B-40), el corredor entre Taragona i la península, la connexió entre l’AP7 i l’A2 a Castellbisbal, la que falta entre l’A2 i la C32, que també està aturada, o els desdoblaments de la N-II i la N-340 a Girona i Vallirana respectivament.

Les obres pendents que corresponen a la Generalitat són, sobretot, aquelles que fan referència a les ampliacions del metro de Barcelona, la finalització de la L9, o la L8 de FGC de (Plaça Espanya – Gràcia). Pel que fa a les carreteres, Foment del Treball reclama que es millori la C-17, es faci el tercer carril de la C-58 al tram Cerdanyola-Terrassa i les obres de la C-32 del tram Tordera-Blanes-Lloret.

“Qui contamina, paga”

“La majoria d’aquestes obres pertanyen al ministeri de Foment”, ha destacat Sánchez Llibre, que ha aclarit que, seguint aquesta lògica, el repartiment d’aquest esforç econòmic d’inversió hauria de ser més gran a l’administració central. Tot i que la patronal no ha volgut entrar a valorar d’on haurien de sortit tants diners, sí que han insinuat que un cànon mediambiental, com la proposta de vinyeta, seria una bona opció: “No és la nostra feina, però estem donant idees, com ara amb un cànon del tipus ‘qui contamina paga'”, ha deixat caure Llansó.

“Tot plegat, es tracta d’un balanç decebedor que ens genera molts problemes de competitivitat”, han coincidit a valorar la directiva de Foment del Treball. De les 100 infraestructures claus inacabades que la patronal va detectar fa cinc anys, només se n’han acabat quatre i s’han afegit 11 obres més que estan a mitges, respecte de fa cinc anys.

“El problema no és avui, és d’aquí a 10 anys -ha aclarit Llansó-. Si haguéssim tingut el corredor des del 92, quan es va fer l’AVE a Sevilla, quin PIB tindríem nosaltres avui? Aquesta és la qüestió: el PIB que deixem de generar per la manca d’infraestructures”, ha conclòs Llansó.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: