Foment del Treball demana un govern estable, moderat i de grans acords

La patronal catalana Foment del Treball ha felicitat el PSOE per la seva victòria en les eleccions generals d’aquest diumenge i ha convidat al partit a buscar aliances que permetin formar un govern estable, moderat i que impulsi grans acords amb agents econòmics i socials que afavoreixin la competitivitat empresarial i el creixement econòmic.

En un comunicat aquest dilluns, la patronal de Josep Sánchez Llibre ha sol·licitat que el nou Executiu treballi buscant “amplis consensos que donen estabilitat” als diferents estrats de l’Administració i que presenti un pla de treball en matèria econòmica i fiscal que impulsi la creació d’ocupació i la cohesió social en tot el territori espanyol.

A més, Foment ha reclamat una fiscalitat competitiva que incentivi l’estalvi a llarg termini, especialment orientat a les pensions i el seu caràcter contributiu i als incentius fiscals. Al seu torn veu fonamental evitar el “sudoku fiscal”, traduït en reiterades modificacions de la normativa fiscal que la patronal creu que dificulta la seguretat jurídica.

Defensa mantenir el camí de l’ajust pressupostari sense penalitzar l’activitat empresarial i exigeix ​​revisar l’impost de societats, fent-ho competitiu, un tracte preferent per als beneficis no distribuïts i evitar la doble imposició internacional.

Reivindicacions en infraestructures

En matèria d’infraestructures, demana pensar en llarg termini però programar en curt, reivindica el Corredor Mediterrani i promoure normatives urbanes que afavoreixin una eficient distribució de mercaderies.

En el sector industrial, la patronal proposa crear un pla estratègic d’impuls empresarial en la indústria, que hauria de traduir-se en un Pacte Nacional, realitzat conjuntament a Catalunya entre el govern i els agents socials amb l’objecte de projectar la indústria perquè sigui motor d’innovació i internacionalització.

Ves a la font
Autor: El Nacional

Blog

29 d’Abril de 2019 – 12:48 pm

Deixa un comentari

%d bloggers like this: