Física i matemàtiques, la carrera amb la nota de tall més alta per vuitè any seguit

Per vuitè any seguit i marcant un nou rècord, el grau de física i matemàtiques és la carrera amb una nota de tall més alta: un 13,418 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i un 13,340 a la Universitat de Barcelona (UB) que, encara que sembli impossible, fins i tot han crescut una mica respecte l’any passat, un 0,1 en el cas de la UAB i 0,01 en el cas de la UB. Així, amb només 20 places reservades, hi accediran els estudiants amb els millors expedients del país. Un d’ells, l’Eduard Garrabou, de l’institut públic Antoni Torroja, de Cervera, que va treure la nota més alta de la selectivitat aquest any, un 9,9.  

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, ha remarcat que la gran novetat d’enguany ha sigut que no hi ha hagut “novetat” i, per tant, aquesta “estabilitat” ha donat “seguretat” a l’estudiant perquè “tregui el millor d’ell mateix”. En resultats, això s’ha reflectit en què més del 88% dels estudiants preinscrits a les universitats públiques catalanes i a la Universitat de Vic–Central de Catalunya ha aconseguit plaça, és a dir, més de 42.000 estudiants dels 47.559 inscrits. A més, ha destacat Baulenas, s’ha incrementat lleugerament el número d’alumnes que ha pogut entrar a la carrera que havien escollit en primera opció. “Gairebé 7 de cada 10 estudiants, podran estudiar l’ensenyament que volien en el centre triat en primera preferència”, ha dit Baulenas.

El ‘top 10’ de les notes de tall

La resta del ‘top 10’ de notes més altes és força semblant a l’any passat, variant però algunes posicions. La més destacada és el creixement de la nota de Filosofia, Política i Economia, a la UPF, que, amb un 12,888 passa del cinquè al tercer lloc. És una carrera relativament nova, que ofereix 60 places i que els estudiants roten de centre entre la UPF, la UAB, la UAM i la UC3M. Aquest grau creix en detriment de les Medicines, que, tot i que segueixen sent graus amb una nota de tall altíssima, aquesta es veu frenada. Estudiar per ser metge al Clínic requereix un 12,744 (l’any passat era un 12,824), i és segons Baulenas l’estudi amb “més places ofertades i la nota de tall més alta”. A la UPF i a la UAB la nota és de 12,6 i a Bellvitge (UB), un 12,5.

També apareixen a la llista, com gairebé cada any, Matemàtiques a la UPC, que amb un 12,854 és la quarta nota més alta; Enginyeria Física, també a la Politècnica, amb un 12,770; o el grau de Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat Rovira i Virgili (URV), que demanda un 12,768. En canvi, el grau en Estudis Globals de la UPF, que passa d’un 12,6 a un 12,2 en només un any, cau del ‘top 10’ i entra Física o Química, de la UB, amb un 12,728.

La mitjana catalana de les notes d’accés a la Universitat és de 6,615, lleugerament inferior als resultats de l’any passat. Van aprovar el 96,60 dels alumnes que s’hi van presentar: un 58’3% eren noies, un 41,7% nois.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: