Fina Puigdevall, amb 2 estrelles Michelin, cuina al Sònar

Rate this post

“És la primera vegada que cuino al Sònar“, explica contenta la xef Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols (Olot), amb dues estrelles Michelin. Des de les 8 am del matí fins a les 23h d’avui dijous 14 de juny, a la zona professional del festival de música hi ha preparat plats vegetarians, vegans i carnívors, malgrat que les dues primeres opcions “les han demanat el 35% aproximar del públic que hi ha vingut a menjar”, explica.

Terrina de verdures. I pollastre de pagès en escabetx, ou dur i panotxa de blat de moro. Foto, Alba Danés

Per començar, Puigdevall ha preparat 800 llonguets, farcits amb l’opció vegetariana: pastanaga, remolatxa, ravenets i enciam variat, “tot provinent de l’hort de Les Cols”, diu la xef. I uns altres amb l’opció carnívora: de botifarra d’ou i fulles d’espinacs. Per continuar, els que han triat l’opció de menú han menjat una terrina de verdures, pollastre amb escabetx [vegeu-lo a dalt] i un vas de paisatge volcànic de postres (compost per xocolata, ruca i gelat de xocolata). Qui no pren llet, les postres es podien substituir per cireres i maduixots. I qui no volia el plat de pollastre, l’opció era una ceba farcida de vegetals. “La tradició del vegetarianisme està molt bé establerta entre els estrangers, que són la majoria que han entrat a la zona professional, on hem cuinat avui”, afegeix la cuinera.

Fina Puigdevall

Per a Puigdevall, la possibilitat de cuinar al Sònar és una manera de difondre la seva cuina. Un dels compliments que més ha sentit la xef de Les Cols és que li diguessin que la seva cuina era molt sana.  

Als festivals de música la gastronomia hi té un pes cabdal, i els cuiners accepten el repte com un aparador per fer-se conèixer. Al Festival Vida, la zona del Pícnic ha anat agafant volada des que fa 5 anys es va inaugurar. De fet, l’organització considera que l’espai, amb foodtrucks i amb espais per a barbacoes, és de les més grans del Vida. 

Malgrat això, al Vida també hi ha una zona professional, situada als jardins més propers de la Masia d’en Cabanyes, i amb recinte tancat, on cuina el xef Kílian Ventura, del restaurant El Local de Vilanova i la Geltrú. “Fem arrossos, fideuàs, sípia a la bruta, mandonguilles i moltes opciones vegetarianes i veganes”, explica Ventura. “També tenim molt cura amb les al·lèrgies, que de seguida ens avisen els grups que hi han de sopar”. El gluten, els fruits secs i els lactis són les al·lèrgies amb què més treballen. Durant els quatre dies del festival, el cuiner del Local cuina per a més de cent persones, que es concentren sobretot el dissabte, enguany el dissabte 30 de juny.

Per acabar, al Cap Roig Festival, un dels veterans en programació de música a l’estiu, es podrà tastar la cuina del restaurant de Barcelona Via Véneto, amb una estrella Michelin. El restaurant ofereix tant l’opció de menjar informal, amb tapes i entrenas, com també menjar els plats que consideren més emblemàtics de la seva carta. Abans del Via Véneto, fa quatre anys, el Celler de Can Roca era el restaurant que hi havia cuinat.

 

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »