Figueres millorarà l’entorn de set escoles per fer més segurs els trajectes escolars

La junta de govern local de l’Ajuntament de Figueres validarà avui el projecte Camins escolars segurs, un pla que s’executarà a l’entorn de set escoles de la ciutat, al llarg de l’estiu que ve, aprofitant les vacances escolars.

La finalitat de la inversió, que serà de 597.758 euros, és la de millorar l’entorn urbà de les escoles per fer més segurs els itineraris dels escolars de la ciutat quan van al centre educatiu. Afecta l’entorn de set escoles i el nombre de projectes és de vuit.

Al carrer Compositor Serra (en l’itinerari a l’IES Monturiol) es traslladaran unes columnes per ampliar la vorera, se senyalitzaran els passos de vianants i es recuperarà la vorera de Via Làctia blindant-la amb pilotes (85.549 euros); a la cruïlla d’Isabel II i Cadaqués (Cor de Maria) es resolen els problemes d’accessibilitat, es pavimenta la cruïlla a nivell i se senyalitzen per a invidents els passos de vianants (12.196 euros). A l’entorn de La Salle s’executaran dos projectes, un a la cruïlla Nord amb Cabanes, en què s’ampliarà la vorera oest des de la cruïlla, s’habilitarà un pas de vianants adaptat, s’hi plantarà arbrat d’alineació i es milloraran serveis (58.358 euros); l’altra, al carrer dels Fossos, en què es farà una zona d’estada per a minusvàlids, es pavimentarà a nivell, s’ampliaran voreres i s’aprofitarà també per millorar serveis (100.463 euros).

També es farà una actuació a la carretera de Llers (escola Pous i Pagès) de 57.203 euros (adaptar passos de vianants i ampliar voreres); a la cruïlla Fages de Climent amb Salvador Dalí (escola Cusí), de 137.102 euros (arbres, serveis i accessibilitat), i al carrer Muntaner (escola Sant Pau, de 104.432 euros (reducció de calçada i enllumenat).

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va destacar que aquest projecte “ambiciós i potent”, pretén reduir la mobilitat i millorar la seguretat: “Si volem tenir una ciutat més sostenible en què la mobilitat no sigui un problema i una ciutat que guanyi en qualitat de vida, cal tenir itineraris segurs per als infants i els joves que van a l’escola i a l’institut”.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: