Figueres interpel·la Endesa pels talls de llum repetits

“Hi ha veïns del barri del Culubret que acabaran l’any 2020 amb 240 talls elèctrics. La privatització d’Endesa, un gran negoci per a la dreta i una catàstrofe per al servei als ciutadans.” Així de contundent i indignat es mostrava aquest cap de setmana a les xarxes socials Pere Casellas, vicealcalde de Figueres, després de l’enèsima interrupció del subministrament elèctric al sector oest de la ciutat.

El problema és recurrent, però, per l’Ajuntament, atribuir-lo exclusivament al frau elèctric i als cultius il·lícits de marihuana no és una resposta suficient: “De fraus i de marihuana, n’hi ha arreu, però el que passa a Figueres no passa arreu. Es fan operacions contra el frau regularment; l’única que no compleix és la companyia, perquè no inverteix en segons quins barris i fa pagar la conseqüència d’un mal endèmic de les instal·lacions als veïns del barri que sí que paguen per un servei”, insisteix Casellas.

En declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies, fonts de la companyia Endesa responen que fa dos anys es van fer “sectoritzacions” a Figueres per combatre aquestes situacions i que en preveuen de noves per evitar que els veïns que estan connectats legalment a la xarxa siguin objecte d’interrupcions del servei. Amb tot, la companyia insisteix que la principal problemàtica al barri és el cultiu de marihuana i el frau, i no pas la xarxa.

Endesa assegura que pràcticament cada setmana va al barri i que en el darrer control, el 4 de novembre, va detectar que la càrrega de la xarxa –un cop eliminades les connexions irregulars– va baixar fins a un 90%. Això, diuen, revela que sols un 10% dels afectats tenien la connexió regularitzada.

El consistori ha pressupostat per al 2021 60.000 euros per a la instal·lació d’un acumulador que garanteixi el subministrament quan es produeix un tall, mentre es repara. “Farem els esforços que calgui, però la que ho ha de solucionar és la companyia”, insisteix el vicealcalde.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: