FAQS respon als atacs d’ABC i Losantos a Rosel per entrevistar un etarra

Rate this post

Fa temps que determinats partits i alguns diaris s’han tret les caretes i lapiden sense pietat qualsevol cosa que surti de TV3. Qualsevol excusa és bona per titllar els programes i treballadors de Televisió de Catalunya de còmplices d’assassinat en amunt. La factoría del odio. Així titula avui el diari ABC un article d’opinió no signat per ningú. Es refereix a TV3, de qui vomita bilis per haver entrevistat l’etarra Josean Fernández al Preguntes freqüents del passat dissabte. “El nacionalismo etnicista y sectario sigue al pie del cañón y no ha tardado en prestarle las cámaras de TV3 a un asesino etarra en una entrevista-alfombra que apenas sirvió para que el pistolero justificara sus crímenes”.

rosel etarra

TV3

Odio el que se’n desprén d’aquestes línies cap a Televisió de Catalunya. Amb un cap de turc a qui trinxen de manera vergonyosa, Laura Rosel, a qui posen a l’epicentre dels atacs per la seva actitud -diuen- connivent amb aquest etarra que va estar 22 anys a presó per matar a trets un home: “El vomitivo testimonio del etarra en la cadena del golpe no encontró refutación alguna de la entrevistadora, Laura Rosel, que se limitaba a sonrei y asentir complaciente ante el asesino”. Text que il·lustren amb un frame de l’entrevista en una foto a mitja pàgina, en un moment en que la presentadora donava pas a publicitat:

rosel abc

ABC

Avui, qui ha respost amb duresa a aquesta ofensiva ha estat el cap de redacció de FAQS, el periodista Pere Mas, col·laborador habitual d’El món a RAC1 amb Jordi Basté. Mas lamenta que “hagin agafat un frame de la Laura que sembla que somriu, quan en realitat el que té és la boca oberta i prou”. Critica que l’article no vagi signat i que no es faci una anàlisi global: “hi havia víctimes de l’atemptat d’Hipercor, una víctima del GAL i una d’ETA gravada a Euskadi. Es va parlar de les circumstàncies, del perdó…, amb l’ex membre d’ETA o amb Gerry Adams”. Però Mas sap que això no interessa: “A aquests diaris fatxes, TV3 molesta. Per ells, TV3 és un cau d’assassins, de comunistes… Ara és l’entrevista de la Laura, un altre dia el Jair Domínguez amb la diana i d’aquí una setmana qualsevol altra cosa”.

Pere mas TV3

TV3

Aquest diaris fatxes en plural, es refereix també a l’article de Jiménez Losantos a El mundo -“Asesinos en TV3”- en la mateixa línia -que estrany- a l’ABC. Un pim, pam, pum al ninot en tota regla. Amb la cara de Rosel a la diana. “El momento clave llegó cuando la entrevistadora le dijo si había matado a un señor llamado Vega y el asesino, dijo, con una media sonrisa, “eso dijo la Policía”, y se rió, y la entrevistadora, pensando en las víctimas, sonrió también, y volvieron a reírse juntos de las cosas que tiene la criminal policía española”. Mas estava furibund contra el to acusador dels dos diaris fatxes, expressió que defensa per col·loquial, tot i que Basté li ha recomanat matisar-ho. Però per Mas, el quid de la qüestió és un altre: “l’home es va autoretratar, el programa no dóna suport a les seves opinions, però l’ABC i Losantos volen que ens fotem hòsties pel carrer, no volen que hi hagi convivència. Reconciliació és que la víctima d’Hipercor demanés dissabte conèixer l’etarra… Lo de l’ABC i Losantos és una altra cosa”.

rosel etarra3

TV3

Basté, per cert, ha fet públic un missatge privat de Rosel dient-li que a Joseán Fernández l’han entrevistat també a ETB i que tant Ana Rosa Quintana com Espejo público han anat darrere d’ell.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »