Famosos que han donat una lliçó de superació contra el càncer

Són famosos, les seves vides són escrutades a través de les xarxes socials, els webs i les revistes i reben per part del públic tant lloances com crítiques contínues. I de vegades, l'altaveu del qual disposen, gràcies al gran nombre de seguidors que tenen, suposa tot un exemple per a milers de persones que pateixen una malaltia com el càncer. Els seus missatges i la seva motivació serveixen d'ajuda per compartir les amargors dels tractaments i el dia a dia. 

Dani Rovira

"Hace una semana que me lo han diagnosticado, aunque llevaba ya meses arrastrando cierto cansancio y malestar. Si decido hacer esto público es porque, para lo bueno y para lo malo, soy un personaje público. Y antes de que comience el circo de especulaciones y sensacionalismo en cierta prensa y en redes sociales, prefiero ser yo la fuente principal de información. Tengo cáncer. Ya tiene nombre y apellidos: LINFOMA DE HODGKIN”

Amb aquest missatge i un post a Instagram, un dels còmics i actors més estimats dels últims anys, Dani Rovira, ha donat a conèixer la malaltia que pateix. I la imatge no podia ser més explícita: la seva primera sessió de quimioteràpia.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Fa una setmana que me l'han diagnosticat, encara que portava ja mesos arrossegant cert cansament i malestar. Si decideixo fer això públic és perquè, per al bo i per al dolent, soc un personatge públic. I abans que comenci el circ d'especulacions i sensacionalisme en certa premsa i en xarxes socials, prefereixo ser jo la font principal d'informació. Tinc càncer. Ja té nom i cognoms: LIMFOMA D'HODGKIN. Avui és el meu primer dia de químio i per davant una llarga lluita contra la "bestiola". No tinc por. Estic tranquil. Portaré aquests mesos una motxilla, potser una mica més pesada en temps d'incertesa, pors i pandèmia. Però no em falten forces ni ganes per sortir airós d'aquesta. Té bon pronòstic i els doctors em transmeten molt bones sensacions. Això sí, passaré a formar part d'aquesta població d'alt risc quan les defenses i el sistema immunitari comencin a fallar|resoldre-me en uns dies, així que hauré de cuidar-me, cuidar i deixar-me cuidar una mica més. Estarem lluitant i protegint-nos a casa, amb els meus tres perretes i amb la meva companya de vida, Clara. Conte amb l'afecte|amor "telemàtic" de la meva família i els meus amics. Estic en mans d'uns metges meravellosos. Hi confio cegament. Només us demano que seguiu com fins ara. Cuidant-vos els uns dels altres. Sumant solidaritat, humor, humanitat… Per la meva part, continuarem posant l'espatlla des de casa. L'humor i l'amor és la nostra millor recepta. Tot això passarà. Ànim a tots i totes en aquests moments complicats. Però per a això estan els reptes, per superar-los i que l'après ens faci ser millors persones. Com va dir al seu dia el meu heroi favorit: #SiempreFuerte ������������ Us vull.

A post shared by @ danirovira on

Sara Carbonero

Després de l'infart que va patir el seu marit, el porter Iker Casillas, Sara Carbonero va publicar també a través d'Instagram un post que en va deixar commocionat més d'un el maig de l'any passat: “Hace unos días en una revisión, los médicos me vieron un tumor maligno de ovario y ya he sido operada. Todo ha salido muy bien, afortunadamente lo hemos pillado muy a tiempo pero todavía me quedan unos meses de lucha mientras sigo el tratamiento correspondiente. Estoy tranquila y con la confianza de que todo va a salir bien”. 

Des d'aleshores bona part de les seves publicacions han estat un missatge d'ànim i bones paraules per a tots aquells que han d'enfrontar-se a una situació similar.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Quan encara no ens havíem recuperat d'un ensurt, la vida ens ha tornat a sorprendre. Aquesta vegada m'ha tocat a mi, aquesta feliç paraula de 6 lletres que encara em costa escriure. Fa uns dies en una revisió, els metges em van veure un tumor maligne d'ovari i ja he estat operada. Tot ha sortit molt bé, afortunadament l'hem agafat molt a temps però encara em queden uns mesos de lluita mentre segueixo el tractament corresponent. Estic tranquil·la i amb la confiança que tot sortirà bé. Sé que el camí serà dur però també que tindrà un final feliç. Conte amb el suport de la meva família i amics i amb un gran equip mèdic. Aprofito per demanar des d'aquí als meus companys periodistes el respecte i la comprensió amb què sempre m'heu tractat, especialment en aquests moments tan difícils i delicats per a mi i la meva família.

A post shared by Sara Carbonero (@saracarbonero) on

Pau Donés

Fa més de cinc anys que el cantant català s'enfronta al càncer de còlon i s'ha convertit en un símbol de lluita i fortalesa. El mes de gener passat va prendre la decisió de retirar-se de les xarxes socials per donar-se un temps, després de molt temps compartint la seva lluita amb els seus fans. Fa un parell de dies emocionava al seu canal de YouTube amb un vídeo en el qual entonava unes boniques paraules dedicades als sanitaris i a la seva tasca per erradicar coronavirus en aquests dies negres.

Álex Lecquio

Famós des del bressol per ser fill d'Ana Obregón i Alessandro Lecquio, la seva vida va fer un gir de 180 graus fa una mica més de dos anys quan li van diagnosticar un càncer al qual encara no ha posat nom públicament. Va passar una llarga etapa als Estats Units i actualment segueix el tractament a Espanya. Encara que al començament no va parlar sobre el tema, des d'aleshores es refereix a la seva malaltia de forma constant a les xarxes socials i ha assegurat que vol "normalitzar la paraula càncer". Els seus missatges solen ser molt inspiradors i és un exemple de motivació davant de la malaltia.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Hola a tod@s! Com ja sabeu, m'encanta compartir amb vosotr@s totes les iniciatives solidàries en què participo. En aquesta ocasió, l'Associació Espanyola Contra el Cancer al costat de|juntament amb Miss Sushi Castelló, organitzen una rifa solidària on donaran el 100% dels fons recaptats a la mateixa. Per això, hem acordat entre gent coneguda, firmar aquest llaç – símbol solidari del cancer de mama – per rifar-lo entre tots els assistents que acudeixin|vagin a l'esdeveniment solidari en Miss Sushis Castelló – C/ Major, 83 – aquest Dijous vinent 17 d'octubre. No podeu faltar a la cita|citació! Jo no puc anar perquè segueixo sota arrest domiciliari ���� però si podeu, aneu a donar suport perquè en puguem ajudar molta a molta gent. Més informació en @misssushioficial #SúmateAlRosa #ContigoDamosLaCara

A post shared by Em Dicen Aless (@alessandrolequiojr) on

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: