Fallon dimiteix com a ministre de Defensa britànic, acusat d’abús sexual

Rate this post

El ministre de Defensa del Regne Unit, Michael Fallon, ha presentat aquest dimecres la seva dimissió pel seu “comportament del passat”, després que admetés haver tocat el genoll a una periodista, en el marc de la polèmica que s’ha creat al país pels casos d’assetjament sexual entre l’elit política.

Segons ha pogut saber la cadena pública BBC, Fallon ha reconegut que el seu “comportament del passat” no està a l’altura dels estàndards exigits als membres de les Forces Armades britàniques i, per això, ha decidit abandonar el càrrec.

Aquesta setmana ha sortit a la llum que, durant un congrés del Partit Republicà celebrat el 2002, Fallon va tocar el genoll a Julia Hartley-Brewer. L’analista política ha explicat a Twitter que “un membre del Gabinet” va posar-li “repetidament” la mà al seu genoll i ella el va amenaçar amb donar-li un cop de puny a la cara si tornava a fer-ho.

“Va aixecar la seva mà i aquest va ser el final de la qüestió”, ha afirmat. Fallon ha confirmat que parlava d’ell, si bé un portaveu seu ha aclarit que “es va disculpar quan va ocórrer l’incident, fa 15 anys, i ara els dos consideren que és un tema resolt”. Un amic del ja exministre ha explicat a Sky News que actualment ell i la periodista són “bons amics”. 

En els últims dies, han sorgit informacions sobre comportaments qüestionables d’alts càrrecs polítics arran de les denúncies del productor de Hollywood Harvey Weinstein. En resposta, la primera ministra, Theresa May, ha subratllat que “qualsevol comportament sexual no desitjat és completament inacceptable a qualsevol nivell”.

Powered by WPeMatico

Translate »