Facua impulsa reclamacions pels serveis no prestats

Aquelles persones que hagin contractat un servei i no hagin pogut gaudir-ne per la crisi de l' coronavirus tenen ja una via per a reclamar. Facua ha creat una plataforma d'usuaris per reclamar les despeses que s'han abonat per serveis que s'han suspès a causa de la pandèmia de l'Covid-19.

Reclamaran a aerolínies , hotels, menjadors escolars, acadèmies, gimnasos ia qualsevol companyia a la qual hagin abonat imports sense rebre el corresponent servei.

Facua informarà sobre com reclamar i les diferents situacions que poden trobar-se els usuaris dels serveis que han estat cancel·lats o que abans de decretar-se l'estat d'alarma van decidir no utilitzar-los seguint les recomanacions de Govern.

En un comunicat, Facua anuncia que han posat en marxa una plataforma d'afectats per canalitzar les seves reclamacions. Es poden apuntar a través de la seva pàgina web.

Gran part de les oficines territorials de Facua estan tancades seguint les recomanacions de Govern d'evitar la mobilitat. No obstant això, el seu personal continua treballant des dels seus domicilis. Es pot contactar amb ells per telèfon i internet.

caçar afectats

Diversos despatxos d'advocats també intenten canalitzar afectats per la suspensió de serveis pels quals han pagat. A partir d'ara s'obrirà una pugna per captar afectats amb l'objecte d'emprendre accions legals contra les companyies prestadores de serveis.

Pel que fa a les aerolínies, la majoria permet efectuar canvis de data i de destinació sense penalització econòmica. Algunes, com Air Àsia, fins i tot ofereixen bitllets gratis per omplir els avions. No obstant això, no estan disposades a reemborsar l'import íntegre si és el client qui sol·licita l'anul·lació fora dels terminis previstos per a això en el contracte.

Els experts apunten que les aerolínies van a passar per la seva pitjor crisi des dels atemptats de l'11-S als Estats Units a causa de l'coronavirus. Les aerolínies protagonitzen les caigudes a les borses de tot el món. La britànica Flybe es va declarar en fallida fa uns dies.

Les acadèmies de formació i els gimnasos forçats a baixar la persiana han intentat arribar a acords individuals amb els seus clients en la mesura del possible. No obstant això, encaren una situació de conflictivitat.

Moltes d'aquestes companyies tenen sobre la taula l'aplicació d'expedients de regulació d'ocupació temporals (ERTO) davant la impossibilitat de prestar els serveis.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: