Facebook pagarà 4.432 milions d’euros per l’escàndol de Cambridge Analytica

La Comissió Federal de Comerç dels Estats Units (FTC) ha acordat imposar a Facebook una multa de 5.000 milions de dòlars (4.432 milions d’euros), la més gran que ha imposat mai, per la investigació sobre l’ús de dades dels usuaris per part del gegant tecnològic.

Així ho ha avançat aquest diumenge el ‘The Wall Street Journal’, que afegia que la proposta ha estat traslladada al Departament de Justícia, encarregat de fer acomplir les lleis antimonopoli als Estats Units, perquè ratifiqui la decisió.

La FTC va obrir la investigació arran de les denúncies segons les quals Facebook hauria compartit de manera inapropiada informació de 87 milions d’usuaris amb l’empresa Cambridge Analytica, que les va emprar per influir en les eleccions presidencials dels Estats Units del 2016 en benefici de Donald Trump, que posteriorment en va resultar vencedor.

Acusen Facebook de permetre filtrar dades personals a una empresa vinculada a la campanya de Trump

va admetre “errors” i va demanar perdó per l’escàndol. 

Les accions de Facebook van tancar la jornada amb una pujada de l’1,8% perquè la sanció s’ajusta als 5.000 milions de dòlars que l’empresa esperava. Cal tenir en compte que el gegant tecnològic va tenir uns beneficis l’any 2018 de 22.112 milions de dòlars.

Facebook, junt amb altres gegants de la tecnologia com Amazon, Apple o Google està immersa en una altra investigació per part del govern dels Estats Units relacionada amb temes de competència.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: