Expulsades d’un vol de Vueling per parlar català

Rate this post

Dues dones van ser expulsades d’un vol de Vueling el dissabte passat a l’aeroport del Prat per adreçar-se a la tripulació en català, segons avança VilaWeb.

Una de les dues expulsades del vol és resident a Menorca, i quan ja era dins de l’avió una hostessa li va demanar que guardés una làmina de pintura al compartiment superior. La tripulant li va respondre, amablement que sí, però que s’estava esperant que tothom desés les seves coses, ja que no volia arrugar la pintura. Tot seguit, l’hostessa li va contestar que li havia de contestar en castellà, i va preguntar-li si el problema era que no el parlava.

Aleshores, una de les noies que passava pel passadís va sortir en defensa de l’altre passatgera, recriminant a l’hostessa que “li ha perdut el respecte a aquesta clienta. Ha d’entendre el català, fem un vol de Barcelona a Menorca!”. Després de l’incident, una altra hostessa els va dir a totes dues que el capità volia parlar amb elles.

Totes dues van anar-hi, i el capità, acompanyat per una parella de la Guàrdia Civil, els va dir que havien faltat al respecte a l’hostessa i que havien d’abandonar l’avió. I tot i que totes dues van al·legar que només havien parlat en català el capità les va fer fora dient que la “decisió era ferma”.

‘El tracte del capità va ser autoritari, ens va dir que no teníem res a dir perquè havíem faltat el respecte a l’hostessa i se n’havia anat plorant’, explica una de les passatgeres. Després d’això els dos guàrdies civils van demanar els carnets d’identitat a totes dues. Una d’elles comenta que volien fer-les sentir culpables per haver parlat en català.

No els deixaven comprar un altre bitllet

Un cop expulsades del comboi, totes dues van anar a les taquilles de Vueling a fer una reclamació i a comprar dos bitllets pel vol de l’endemà. Per la seva sorpresa la noia de la taquilla els va anunciar que no podien volar amb Vueling, ja que li havien prohibit vendre’ls-hi un bitllet. Per salvar aquesta situació, van decidir comprar els bitllets per telèfon, però sense cap garantia que poguessin volar.

De moment, Vueling no ha donat explicacions al respecte.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »