Expulsades d’un vol de Vueling per haver parlat en català

Rate this post

Dues dones han denunciat que van acabar expulsades d’un vol de Vueling entre Barcelona i Menorca de dissabte passat a la tarda després d’haver-se adreçat en català a la tripulació. Així ho ha denunciat una d’elles a VilaWeb.

Margarita Camps Coll, de 72 anys, resident a Menorca, es disposava a tornar a casa des de Barcelona amb el vol de Vueling VY3716 aquest dissabte 11 de novembre a la tarda. El vol havia de sortir a les 17.10 del Prat. Ella ja era dins de l’avió, asseguda en un dels seients de la filera pròxima a la sortida d’emergència, quan una de les hostesses d’aquell vol li va demanar que desés al compartiment superior una làmina de pintura que duia. ‘Sí, no es preocupi. No vull que me l’arruguin, després la posaré a dalt’, va respondre-li la Margarita, que no volia que altres passatgers hi posessin maletes a sobre. ‘Vostè m’ha de contestar en castellà, o és que no el parla?’, va etzibar-li l’hostessa en castellà.

Fotografia del bitllet del vol que la Margarita no va poder agafar.

Una de les noies que passaven pel passadís de l’avió va sortir en defensa de la Margarita: ‘Vostè li ha perdut el respecte a aquesta clienta. Ha d’entendre el català, feim un vol de Barcelona a Menorca!’, explica la Margarita que va dir la noia. Després d’aquest intercanvi de frases, la noia va marxar al seu lloc i la Margarita va quedar al seu seient fins que una altra hostessa els va dir que el capità volia parlar amb elles.

Totes dues van sortir a la plataforma d’accés de l’avió i el capità, acompanyat per una parella de la guàrdia civil, els va dir que havien faltat el respecte a l’hostessa i que no volarien. ‘Perdoni? Jo només he parlat en la meva llengua, no he faltat al respecte’, els va dir la Margarita. Així i tot, explica que el capità els va dir que no tenien res a dir i que la decisió era ferma.

‘El tracte del capità va ser autoritari, ens va dir que no teníem res a dir perquè havíem faltat el respecte a l’hostessa i se n’havia anat plorant’, explica. Després d’això els agents els van demanar els carnets d’identitat. ‘Em volien fer-me sentir culpable per haver parlat català’, es queixa.

No els deixaven comprar un altre bitllet
Un cop expulsades, les dues van anar a les taquilles de Vueling a fer una reclamació i a comprar bitllets pel vol de l’endemà, però tampoc no van poder: ‘La noia ens va dir que Vueling havia prohibit que a nosaltres ens venguessin un bitllet.’ Per salvar aquest escull van comprar els bitllets des del telèfon mòbil, però sense cap seguretat que l’endemà poguessin agafar l’avió. ‘No vaig poder dormir, la meva angoixa era si l’endemà em deixarien volar’, diu la Margarita.

Reclamació que la Margarita va fer per la discriminació lingüística.

Finalment va poder pujar a l’avió i arribar a Menorca, però ara pateix per si Vueling la veta de manera definitiva: ‘Si me prohibeixen volar jo no podré sortir de Menorca, són els únics que volen durant l’hivern.’

El bitllet d’avió de l’endemà al matí a primera hora que va haver d’agafar.

VilaWeb ha contactat amb Vueling per conèixer la seva versió dels fets, però ha refusat fer cap valoració i han dit que, si les passatgeres volen fer una reclamació, se’ls atendrà pels canals oficials.

 

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »