Exmembres de Cs acusen Rivera i Villegas de finançament irregular

Rate this post

Exmembres de Ciutadans (Cs) han assenyalat aquest dijous el president de la formació taronja, Albert Rivera, i el secretari general, José Manuel Villegas, com els “cervells” d’una operació per finançar irregularment el partit mitjançant subvencions públiques.

La Plataforma per a les Garanties Ciutadanes, de la qual formen aquests antics militants de Cs, ha comparegut avui a la comissió de finançament dels partits impulsada pel PP.

Alberto Ganga, advocat de l’associació, i la portaveu, Inmaculada Sánchez, han assegurat que Rivera i Villegas utilitzaven de les assignacions públiques als grups municipals per finalitats desconegudes. 

Els denunciants, que van ser expulsats de Cs el 2014, asseguren que qui volgués anar al capdavant d’una llista per a les eleccions municipals i autonòmiques del 2015 havia de pagar diversos milers d’euros.

Villegas nega les acusacions

Villegas ha assegurat que els citats exafiliats “no tenen cap credibilitat” perquè van sortir “rebotats” del partit, i ha negat que les llistes electorales les encapçalessin els militants que oferien més diners.

A la comissió del Senat que analitza el finançament de les formacions polítiques, Ganga també ha explicat que Cs va carregar factures de la campanya electoral de 2015 als grups municipals i autonòmics del partit.

Així mateix, ha parlat de dos comptes bancaris centralitzades, un d’ingressos i una altra de despeses, amb Villegas i amb el secretari de Finances, Carlos Cuadrado, com a apoderats, amb les quals controlen els diners dels grups municipals.

 

 

  

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »