Exercicis d’alta intensitat per fer a casa en aquests dies de confinament

L'entrenament en intervals d'alta intensitat (HIIT), consistent a alternar períodes curts de temps d'exercici d'alta intensitat amb períodes de recuperació o exercici lleuger, ha demostrat àmpliament la seva eficàcia a l'hora de mantenir-se en forma.

Compta amb un avantatge: es pot fer en poc temps i a casa, pel que la major part de la població –excepte aquells que tinguin una patologia prèvia– pot realitzar-lo diàriament i així mantenir-se en forma en aquests dies en què s'ha demanat a la població que es mantingui en els seus casa per combatre la pandèmia del coronavirus.

Exercici cadira

Els experts aconsellen dur a terme un protocol HIIT pel qual es duen a terme entre sis i deu intervals d'exercici intens de 60 segons amb uns altres 60 segons de descans. Les investigacions han demostrat que millora la capacitat aeròbica, la rigidesa de les artèries i la composició corporal, així com la quantitat de múscul.

Aquests són alguns dels quals es poden dur a terme sense cap tipus de material més enllà de la paret, el terra i una cadira:

  1. Esquats recolzant l'esquena en qualsevol paret
  2. Flexions recolzant els braços a terra
  3. Salts amb el cos obrint cames i braços.
  4. Abdominals
  5. Exercicis de tríceps recolzant els braços per darrere en el seient d'una cadira
  6. Gambades avançant alternativament una cama si i una altra no mentre es flexiona el cos sense tocar el terra
  7. Planxes lateral i frontal
  8. Abdominals

L'important a l'hora de dur-los a terme és que, mentre s'està realitzant l'exercici en qüestió, s'ha d'intentar portar l'esforç fins al màxim durant els segons establerts Amb set minuts cada matí és suficient.

Per als que dubten que amb només set minuts es pugui estar en forma, és important assenyalar que en l'actualitat són més de 200 els estudis científics que demostren la seva eficàcia. A més dels beneficis assenyalats anteriorment, s'ha provat que la seva pràctica augmenta el metabolisme del greix, millora de la sensibilitat a la insulina i dels índexs del colesterol al cos.

Abdominals

Això si, fa falta combinar-los també amb una bona alimentació i un altre tipus d'activitats que ajudin a mantenir també la ment tranquil·la i evitar que es produeixin trastorns d'ansietat. Tenint en compte que no sabem quant temps passarà fins que puguem recuperar la vida, normal, el més aconsellable és establir una rutina i mantenir-se fidel a ella.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: