Évole i Vox: “Les crítiques els fan créixer. ‘Salvados’ no anirà a per ells”

Rate this post

Évole s’apunta a l’esquer Vox: “A Salvados no n’havíem parlat mai” li ha confessat Jordi Évole a Mònica Terribas. La setmana que ETB s’ha avançat a totes les cadenes fent un documental sobre la ultradreta a Espanya acaba amb Salvados entrant als mítings de Vox, i compte perquè el to no serà tan crític com el de la TV basca. El que es va veure a TV3 dimarts al Sense ficció, exintegrants de Vox qüestionant-lo, no serà el que ensenyi Évole, Reconeix tenir por de ser malinterpretat i que vegin un reportatge massa quirúrgic, massa neutre, massa zoològic: entrin i vegin com és la bèstia.

Évole ha estat entrevistat per Ferreras i ha desaprofitat comentar-li per què Ferreras no considera criticable que Abascal porti al damunt una pistola. Évole ha repetit a La Sexta el que ha dit a Catalunya ràdio: “Als mítings de Vox no tot és un fatxerio ranci, hi ha estudiants, mestresses de casa, professionals liberals”. S’excusa fer un documental no ultracrític:  “Els tendim a ridiculitzar i quan més els ataquem creixen més. Qualsevol crítica no anirà en detriment del seu votant. Cal retratar-los com són. No aniré amb la destral de guerra”.

“Podria haver buscat un sociòleg de la meva corda perquè m’ho expliqués però he triat Carlos Herrera, l’únic periodista que fa el programa estatal des de Sevilla i és líder d’audiència a Andalusia”. I explica així el fenomen: “Vox ha trobat la tempesta perfecta: participació baixa, Catalunya, polítiques de gènere… el 75% dels que van als mítings són homes”. Del líder: “Abascal no ens vol donar l’entrevista, el retratem pels seus discursos”. Un Salvados que ja avisa que no serà hostil sinó descriptiu. Potser funciona. A TV3 a la mateixa hora el 30 minuts sobre canvi climàtic:

image003 (8)

TV3

La glacera de Saúl a TV3. Els glaçats seran els que mirin Vox a La Sexta.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »