Évole: “Aquest empresonament ha cohesionat els independentistes”

Rate this post

Jordi Évole ha estat el convidat estrella d’El Hormiguero en un dia marcat per la decisió de la jutgessa d’empresonar Oriol Junqueras i els consellers. Parlant des de la ràbia i completament “desolat”, el periodista ha manifestat el seu descontentament amb la decisió.

Tot just després de confirmar-se ha fet servir Twitter per qualificar-ho de “desastre. I Pablo Motos ha centrat gairebé tota l’entrevista en aprofundir en la seva opinió. Évole ha justificat extensament tenir aquest parer, titllant l’empresonament d’un error que l’únic que fa és “empitjorar la situació”. 

En el seu últim article a El Periódico ja havia deixat clar que no és independentista, així com tampoc unionista. Seguint aquesta tònica, ha aprofitat la conversa amb Motos per criticar Carles Puigdemont però també Mariano Rajoy: “A mi m’encantaria escoltar Rajoy demanar perdó per les càrregues policials de l’1-O, però també a Puigdemont dient als seus que ho han portat tot massa lluny”.

Fent una radiografia ràpida de com veu la situació a Catalunya ha deixat clar que la veu “clarament polaritzada”: “Jo m’he negat durant molt de temps a acceptar que hi havia una ruptura a la societat, però ara ho he deixat de negar. És una realitat. Hi ha baralles dins de grups d’amics. Això ve de lluny, ja es veia que la societat era diversa. Però han provocat una ruptura i ara les dues parts estan sortint al carrer”. 

Évole ha reiterat el seu convenciment sobre “l’equivocació” de la jutgessa, afirmant en moltes ocasions que tot anirà a pitjor per culpa d’això: “La decisió no ha estat encertada. Hi haurà més manifestacions, més baralles, més tensió. La societat plural no es pot trencar, és un valor que hem de tenir present. I amb l’actuació d’avui no es col·labora a què això passi”.

De fet, assegura que amb l’empresonament s’ha aconseguit més cohesió dins de l’independentisme: “Què guanyem amb què estiguin a presó? Molts independentistes estaven desenganyats amb l’acceptació per part del govern de les eleccions, i creien que Puigdemont els havia abandonat. Però ara tornen a estar cohesionats i veuen bé com ha actuat el seu president. Tornen a estar units. L’independentisme ha arribat per quedar-se”.

Una entrevista marcada per l’actualitat del país que ha enganxat l’audiència.

Powered by WPeMatico

Translate »