Evacuen nou migrants de l”Open Arms’ entre els aplaudiments de la resta

Continua el calvari a bord de l”Open Arms’. Aquest dilluns, el dotzè dia que el vaixell de l’ONG catalana està bloquejat enmig del Mediterrani sense cap port segur per desembarcar, nou dels rescatats han sigut evacuats: tres persones greument malaltes i els seus familiars o acompanyants. Així doncs, ara són 151 els que continuen a bord de la nau esperant que s’acabi d’una vegada el seu martiri. 

“Tenim por que se’ns mori gent que portem a bord”

El primer evacuat ha sigut un home que, segons el metge de l’embarcació, presentava indicis de tuberculosi pulmonar. En aquest cas, van ser les autoritats italianes els que, diumenge a la nit, es van fer càrrec de l’operació. Aquest dilluns les autoritats malteses han traslladat a un dels seus ports dues dones que també presentaven un estat de salut preocupant. Una d’elles té pneumònia i, l’altra presentava símptomes de tenir un tumor cerebral, una afectació de la qual ja havia estat operada anteriorment.

Quan s’ha fet aquesta última evacuació –la de les dues dones i els seus familiars–, la resta de rescatats els han acomiadat aplaudint des de l”Open Arms’. 

🔴 #UPDATE

Terminada evacuación hacia Malta de las 2 mujeres con problemas médicos y sus familiares.

Aplausos y los mejores deseos para todas ellas.

A bordo quedamos 151 personas que necesitan #PuertoSeguroYa pic.twitter.com/ypYlEaknaO

— Open Arms (@openarms_fund) August 12, 2019

La cap de missió de l’embarcació, Anabel Montes, ha reiterat que la situació “s’aguanta per un fil”. “En termes físics, se supera el cansament, estan exhausts”, ha apuntat Montes sobre l’estat dels immigrants que hi ha a bord, homes, dones i diversos nens.

De moment, però, sembla que no hi ha cap més cas que presenti problemes de salut rellevants, tot i que aquestes complicacions no es descarten tenint en compte que, ara per ara, encara sembla difícil que arribi l’autorització per portar els nàufrags a port.

L’‘Open Arms’ rescata 124 migrants i espera port per desembarcar

Mentrestant, el fundador d’Open Arms, Oscar Camps, ha denunciat en un tuit que les condicions meteorològiques dels pròxims dies amenacen encara més la salut d’aquestes persones.

“Previsió d’onades de 2,2 metres d’alt per a dimecres a la tarda. Itàlia decreta la prohibició d’entrada a les seves aigües territorials a l”Open Arms’ per protegir-se a Lampedusa. Malta denega l’entrada a les seves aigües territorials per protegir-se a Malta. Què bé, tot plegat”, ha explicat Camps. 

Previsión de olas de 2,2m altura para miércoles por la tarde.Italia decreta prohibición de entrada en sus aguas territoriales al #OpenArms para protegerse al abrigo de Lampedusa. Malta deniega la entrada en sus aguas territoriales para protegerse al abrigo de Malta. Que bien todo pic.twitter.com/ylr39PhOOy

— Oscar Camps (@campsoscar) August 12, 2019

Aquest cap de setmana Oscar Camps mateix va repetir a l’emissora RAC1 que sembla que es veuran obligats a entrar en un port sense permís “per motius humanitaris i amb totes les traves administratives i judicials que pot comportar”.

“No tenim por que ens detinguin. La por que tenim és que se’ns mori gent que portem a bord”, va afegir. L’ONG va aclarir després, però, que optarien per aquesta solució com a “últim recurs” i en cas d’emergència extrema.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: