Euronews retransmet en directe la situació a la Jonquera

La cadena europea Euronews retransmet en directe la situació al tall de la Jonquera aquest dimarts al matí, quan la Gendarmeria ha començat a desallotjar els manifestants convocats per Tsunami Democràtic a cops de porra. 

"La policia francesa emptena els protestants que bloquegen l'autopista a la frontera cap a Espanya", titula la cadena. 

 La policia francesa ha carregat contra els manifestants a la Catalunya del Nord per portar-los cap al punt fronterer. Els agents avancen donant cops de porra als concentrats que es posen al davant, i alguns han rebut impactes al cap.

Cap a les 8 del matí, desenes d'antiavalots han arribat a aquest punt de tall i s'han posat en formació, disposats a actuar. Els manifestants s'han assegut a terra. Els agents han començat a desallotjar-los un a un, enviant-los cap a la frontera, però després han utilitzat el gas pebre i han acabat carregant. Hi ha moltes barricades i fogueres a l'autopista que dificulten l'actuació policial.

El Tsunami Democràtic fa una crida perquè la ciutadania s'apropi a la frontera i mantingui el tall. Els concentrats criden consignes com 'Som gent de pau'. Els antiavalots també desallotgen les persones que estan al carril dret, amb els cotxes i els camions, i dues grues estan preparades per retirar els vehicles.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: