Estrella Damm elimina el plàstic com a embalatge dels packs de llaunes

Estrella Damm posa fi als plàstics decorats per embalar els packs de llaunes des d’aquest dilluns. Així ho ha enunciat en un comunicat, en què ha explicat que el plàstic serà substituït per cartó procedent de boscos gestionats de manera sostenible i responsable, una mesura que permetrà la reducció de 99 tones de plàstic a l’any.

Aquesta iniciativa és una més de la companyia per aconseguir un empaquetatge més sostenible, tal com va ser l’eliminació de les anelles de plàstic dels packs de llaunes, i així reduir el seu impacte ambiental.

Impacte del canvi en l’embalatge

L’eliminació per complet dels retràctils decorats de plàstic dels seus packs de sis, dotze i vint-i-quatre llaunes suposarà la reducció de 99 tones de plàstic a l’any. El nou embalatge de cartó està fabricat amb fibres naturals que compten amb la certificació PEFC i disposarà de cantonades rodones i diferents opcions d’obertura per facilitar la interacció amb el consumidor.

La reducció de 99 tones de plàstic a l’any d’aquesta iniciativa se suma a les més de 260 tones de plàstic que ja va eliminar l’any passat amb la substitució de les anelles de plàstic de les seves llaunes per unes altres de cartó 100% biodegradable. Amb aquestes dues iniciatives, Estrella Damm reduirà més de 359 tones de plàstic a l’any.

Segons WWF, el plàstic representa el 95% dels residus que floten al Mediterrani. Una situació que s’accelera en tractar-se d’un mar semitancat i que s’ha convertit en un problema de gran rellevància, si es té en compte que el Mediterrani acumula l’1% de l’aigua del món i el 7% dels microplàstics globals.

Altres iniciatives mediambientals

Estrella Damm també compta amb altres projectes per reduir l’impacte en el medi ambient. La companyia ha instal·lat 349 punts al llarg del litoral mediterrani per fomentar el reciclatge de llaunes. La marca també reintrodueix a la cadena de valor el 97% dels residus que genera en la seva planta de producció, així com el 100% del bagàs resultant del procés de cocció del malt d’ordi i l’arròs durant el procés d’elaboració de cervesa, que destina com aliment per vaques en les desenes de granges amb les quals col·labora.

A més, el 100% de l’energia elèctrica utilitzada a les instal·lacions d’Estrella Damm disposa de certificat d’origen verd. La companyia s’ha centrat a impulsar l’eficiència energètica i hídrica i d’aquesta manera ha aconseguit reduir les seves emissions de CO₂ en 23.000 tones a l’any. A això se suma la reducció del 34% del consum d’aigua en la darrera dècada.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: