Estiu d’obres al metro: la L1 estarà tallada dos mesos entre el Clot i Fondo

La línia 1 del metro entre les parades de Clot i Fondo estarà tancada entre el 29 de juny i el 30 d’agost. Segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), es renovarà íntegrament aquest tram de la línia vermella durant els mesos d’estiu. La mesura tindrà una afectació molt notable, tenint en compte que un dia laborable de juliol es produeixen 90.000 entrades a la xarxa de metro en aquest tram, que inclou nou parades.

Quines alternatives tenen els afectats? TMB ha descartat habilitar un bus llançadora com a alternativa principal “tant pel volum de passatge com per la configuració de la trama viària” i recomana aprofitar la xarxa de transport existent al districte de Sant Andreu i a Santa Coloma de Gramenet, com la L9 nord i els trens de Rodalies.

En canvi, sí que s’habilitaran dos serveis especials d’autobús per enllaçar aquests transports ferroviaris i les parades tancades de la L1: un anirà de Clot a Fabra i Puig i l’altre d’Onze de Setembre a Fondo, i tindran una freqüència de pas en hores punta de tres i cinc minuts, respectivament. Aquests autobusos especials, que no estaran connectats entre si, permetran enllaçar amb el metro i funcionaran amb el mateix horari. 

⚠️🚇 Del 29 de juny al 30 d’agost, tall a L1 #metrobcn per obres de renovació de la via entre Clot i Fondo.

ℹ️Consulta les alternatives de transport a: https://t.co/r6wBIqD3z7 pic.twitter.com/CBaJ3s45AF

— TMBinfo (@TMBinfo) 17 de juny de 2019

🚍Bus llançadora gratuït i alternatiu a la línia L1 de #metroBCN (2). Línia Onze de Setembre – Fondo:

🚏Parades: Onze de Setembre, Sant Andreu, Torras i Bages, Trinitat Vella, Baró de Viver, Santa Coloma i Fondo.

⏱️Cada 5-12 min (laborables) i cada 6-15 min (ds. i festius).

— Ajuntament de BCN (@bcn_ajuntament) 17 de juny de 2019

El conseller delegat de TMB i director de la xarxa de metro, Enric Cañas, ha explicat que és l’actuació més gran “dels últims temps” i la més important en renovació de vies de la infraestructura. Tindrà un cost de 20 milions d’euros, que serviran per modernitzar més de nou quilòmetres de vies, aparells i instal·lacions en el tram de Clot a Baró de Viver. Aquest sector de túnel té ara 65 anys d’antiguitat, de manera que es renovarà tota la via muntada ara sobre balast (la capa de pedres a la zona de vies) per una placa de formigó, s’ampliaran els dispositius que permeten fer maniobres i canvis de sentit i es renovarà la senyalització. L’obra és una “elevada complexitat” perquè cal obrir tres pous d’extracció i entrada de materials. 

Més obres i més suspensions del servei

A més, la conselleria de Territori i Sostenibilitat executarà aquest estiu altres feines que implicaran suspensions parcials de servei: la L2 entre Paral·lel i Sagrada Família estarà interrompuda entre el 27 de juliol i el 30 d’agost per millorar les condicions mecàniques de la via; i la L5 també s’aturarà entre Can Vidalet i Collblanc entre el 29 de juliol i l’1 de setembre per obres relacionades amb la futura estació d’Ernest Lluch.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: