Estat d’alarma, dia 1 laboral: poc trànsit, controls policials i persianes avall

No hi ha trànsit, les persianes dels comerços són baixades i no es veu gent pel carrer. Aquesta és la fotografia del centre de Barcelona el primer dia laborable des de l'aplicació de l'estat d'alarma pel coronavirus. Exceptuant les imatges d'aglomeració de primera hora al matí al metro per anar a treballar, la ciutat respira poc a poc aquest dilluns. 

Els Mossos, informadors

Agents dels Mossos d'Esquadra intercepten aquest dilluns vianants i els pregunten pel destí i motiu del seu viatge, mentre alguns turistes agafen l'Aerobús en una plaça de Catalunya habitada només pels coloms. Cartells urbans indiquen la "mobilitat restringida" i transportistes, repartidors a domicili o obrers continuen amb la seva tasca d'un dilluns laborable, molts amb guants i mascareta.

centre barcelona controls mossos - acn

La gent surt sola

Amb botigues i restaurants tancats, algú passeja el gos, treuen diners del banc o compren el pa, llencen les escombraries o van al supermercat, les excepcions que inclou el decret Sánchez. La majoria han sortit de casa per fer l'inevitable trajecte fins a la feina.

El trànsit baixa un 43% 

La circulació per les principals artèries de la ciutat, com el passeig de Gràcia, la Rambla, el carrer Aragó o la Gran Via s'ha reduït visiblement, tot i que lluny de semblar una ciutat deserta. 

El trànsit ha baixat un 30% als principals accessos de l'àrea metropolitana de Barcelona en comparació amb un dilluns normal. De sortida s'ha registrat un descens del 32,5%, i d'entrada d'un 30,1% entre la mitjanit i les sis del matí, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. 

transit coronavirus acn

Persianes baixades

Nombrosos establiments han penjat a la persiana un cartell que indica les restriccions i en alguns casos anima a comprar per internet els productes que s'ofereixen. Les terrasses de bars i restaurants acumulen taules i cadires apilades, i curiosos fan fotos a carrers que normalment llueixen plens de gent. 

mati coronavirus confinament cafeteries - cèlia forment

Les platges, tancades

L'Ajuntament de Barcelona ha hissat la bandera vermella a totes les platges de la ciutat per evitar la propagació del coronavirus i ha tancat totes les fonts ornamentals. D'aquesta manera, les platges, com els parcs i jardins de la ciutat, estan tancades al públic i no s'hi pot passejar per elles.

Pel que fa als parcs, són 148 parcs amb portes d'accés però el tancament també s'aplica a tots els parcs i jardins que no es poden usar per lleure, només com a lloc de pas. D'altra banda, s'ha establert un sistema de torns per als treballadors de l'Institut de Parcs i Jardins per assegurar el servei i complir amb les mesures sanitàries dictades.

platges tancades coronavirus - EFE

Els camions poden parar davant els supermercats

L'Ajuntament de Barcelona ha flexibilitzat els horaris de les zones de càrrega i descàrrega per facilitar l'abastiment dels supermercats. D'aquesta manera, durant els propers dies es permetrà que els vehicles de distribució puguin treballar també en horari diürn. Per tant, podran parar davant els supermercats en qualsevol moment, en condicions similars a les de l'horari nocturn.

Només 3 de cada 10 passatges habituals agafen el tren

Renfe ha informat aquest dilluns d'una caiguda del 70% en el nombre de passatgers als serveis AVE, els Avant i els trens Llarga Distància, així com també a les línies de rodalies tant a Catalunya com a Madrid. La davallada de passatgers als serveis d'alta velocitat és respecte a dimecres passat.

Estació de sants coronavirus Renfe

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: