Està en marxa l’Operació “Assetjament i Enderroc”?

GERMÁN Gorraiz LÓPEZ - Analista
GERMÁN Gorraiz LÓPEZ-Analista

Després de la implementació pel Govern de Sánchez de l’Estat d’Alarma causa de la crisi de la COVID-19, la sui generis democràcia espanyola hauria esdevingut en una psuedo-autocràcia en la qual tots els poders queden concentrats en el President i en el seu braç executor, el Ministeri de Sanitat. En aquesta tessitura, l’oposició es troba desarborada al veure incapaç d’evitar l’aparició en el BOE dels successius decrets llei implementats pel Govern, quedant-tan sols el recurs a la rebequeria traduït en cassolades i escraches.

No obstant això, l’establishment hauria dissenyat una estratègia per descavalcar del Poder al Govern PSOE-Unides Podem i convocar unes noves eleccions (Operació “Assetjament i Enderroc”) la primera fase inclouria una ofensiva mediàtica per fer de govern Espanyol l’únic culpable de “la pèssima gestió davant la crisi sanitària”. La segona fase consistiria en la negativa de PP i Vox a implementar noves pròrrogues de l’Estat d’Alarma per ser “una dictadura constitucional que restringeix les llibertats individuals”, temptativa que va fracassar a causa del canvi d’actitud de Ciutadans en recolzar el Govern Sánchez a les dues últimes pròrrogues. La tercera fase de l’operació “Assetjament i Enderroc” intentarà aprofitar el malestar d’amplis sectors de la ciutadania per la durada del confinament així com la ruïna d’autònoms i petits empresaris per iniciar “una Revolució Patriòtica o rojigualda” que mitjançant “cassolades i escraches “desafiarà a Govern en incomplir sense pudor les restriccions incloses en l’actual Estat d’Alarma.

Finalment, estaríem assistint a l’inici de la quarta fase que consistirà en la “judicialització de la política o lawfare”. Susan W. Tiefenbrun en la seva tesi “Semiotic Definition of Lawfare” publicada a Casi Wester Reservi University, indica que el terme Lawfare (en castellà Guerra Judicial). Hauria sorgit de la barreja de les paraules Law (Llei) i Warfare (Guerra) i seria una expressió l’ús s’ha generalitzat en els mitjans anglosaxons en la primera dècada d’aquest segle. Amb aquest terme ens referim a “l’abús dels procediments legals i internacionals per provocar un repudi popular contra un oponent mantenint una aparença de legalitat”.

Estaríem parlant de violacions de les regles del procés penal com ara no respectar la immunitat política dels càrrecs electes així com crear indefensió i que tindran la seva plasmació en el judici obert per la nova estrella mediàtica del firmament judicial, la jutgessa Carmen Rodríquez-Medel contra el delegat de Govern a Madrid, José Manuel Franco. Així, en paraules de l’Advocacia de l’Estat “la celeritat inusitada, de cap manera justificada per motius jurídics o processals estaria causant indefensió al Delegat de Govern” i en realitat es tractaria “d’una causa general contra el Govern”, ofensiva judicial que tindria continuïtat amb la presentació d’una querella criminal per homicidi imprudent contra el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Autor: Germán Gorraiz López – Analista

Font: CATZONA.COM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: