Esquerra descarta el “sí” a Sánchez i votarà entre el “no” i l’abstenció a l’executiva

Votar “sí” a Sánchez no és una opció per Esquerra. Després de la reunió d’ahir amb la portaveu del PSOE al Congrés, el portaveu del partit al Congrés, Gabriel Rufián, no va voler descartar aquesta opció. “Ho sabrem divendres”, va dir”, ja que és el dia en el qual es reunirà l’executiva del partit per decidir el sentit del vot a la investidura. Fonts d’Esquerra sí que descarten aquesta opció. “El “sí” no està sobre la taula. Es votarà “no” o abstenció”, asseguren a l’Ara aquestes fonts. 

Després del trencament de les negociacions entre Pablo Iglesias i Pedro Sánchez per formar un govern d’investidura, Rufián els va demanar “no aixecar-se de la taula de negociació fins al final” i va defensar que l’opció d’Esquerra és “no bloquejar” la investidura. Però no bloquejar, en cas que Podem voti en contra de la investidura, podria ser votar a favor i Rufián no va descartar aquesta opció ahir, malgrat insisteix que el vot d’Esquerra “no està supeditat” al que voti Podem.

Aquest dimecres, el mateix Rufián ha dit que el debat serà “obert” i sortiran però ha qualificat com a “remota” en declaracions al Congrés la possibilitat que el partit es decanti per un “sí”, sense arribar a descartar-ho amb la contundència de les altres fonts. Preguntat per si el “sí” és la seva aposta personal, no ha volgut respondre i ha assegurat que seria “irresponsable” definir el seu posicionament intern en un assumpte de partit que es votarà divendres. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: