Esquerra, contra Omella

El degà de la Facultat de Comunicació de Blanquerna Josep Maria Carbonell, ha replicat aquest dijous al diputat d’ERC Joan Capdevila, després que l’acusés d’escriure un article “impropi” dels “valors cristians” en el qual defensava la independència de l’Església respecte a les “pressions” de l’independentisme. Carbonell, en l’escrit, va denunciar les pressions dels partits sobiranistes per tal que la Institució eclesiàstica es posicionés a favor de la independència.

L’enfrontament entre Capdevila i Carbonell es produeix després que Carles Puigdemont i Quim Torra retraguessin al cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, la seva actitud envers el procés sobiranista. El president de la Generalitat, en roda de premsa va lamentar que l’arquebisbe de Barcelona “no hagi aixecat la veu ni un cop per condemnar la repressió que viu Catalunya”.

Carbonell, en l’escrit publicat aquest dijous a La Vanguardia lamenta que l’article de Capdevila “no entra en els temes de fons, sinó que va en contra de la meva persona”. “Són integristes que fan una fusió entre la nació, la república i Déu, assentant una nova veritat, si em permeten, amb pretensió redemptora” escriu el doctor en Comunicació. El professor també critica “l’anticlericalisme” de JxCat i ERC i critica que “estan disposats a controlar-ho tot o a destruir-ho tot per aconseguir els seus objectius”.

josepmariacarbonelliabello.jpg

“En un món globalitzat i amb grans desigualtats ens cal assegurar la cohesió i la unitat de cada comunitat. Ens cal recuperar la unitat civil de Catalunya. Ens cal recuperar un ampli consens catalanista per fer front als dificilíssims anys que vénen. Dividits i trencats, el nostre país se’n va a la deriva” assegura Carbonell. “A Catalunya, ens cal una Església que sigui espai de comunió i d’unitat” conclou.

Joan Capdevila, que havia estat membre d’Unió Democràtica i que posteriorment es va passar a ERC, va criticar Josep Maria Carbonell el passat dissabte per un article que -va dir- considerava “impropi” dels “valors cristians”. “Carbonell ens sorprenia amb un article impropi, al meu entendre, dels valors cristians, i del seu comportament habitual” va apuntar.

cadevila.jpg

“La desqualificació gratuïta i sense fonament correspon a una forma d’entendre el debat que està lluny de l’humanisme cristià, que sempre ha d’estar informat pel respecte” va considerar. Capdevila, en l’escrit, traslladava a Carbonell que “el cristianisme genera i s’asseu sobre valors universals, entre ells la caritat i la compassió” i va lamentar que “no trobo aquests valors en l’escrit de Dr. Carbonell”.

El degà de la Facultat de Comunicació de Blanquerna Josep Maria Carbonell, va denunciar les pressions d’un sector de l’independentisme per tal que l’Església es posicionés sobre els dirigents independentistes presos i el procés així com pels retrets de Torra i Puigdemont cap a Omella.

En l’article titulat ‘Los galicanistas catalanes’ Carbonell va considerar que “els genets de la independència volen que l’Església abraci la seva causa i han decidit cavalcar contra els bisbes”, fent referència a les crítiques de Puigdemont i Torra cap a l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella. Carbonell també va afirmar que “l’esperança és que els prelats sàpiguen evitar la manipulació instrumental d’uns polítics que pensen anar a totes”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: