Esquerra Brussel·les, l’aposta dels republicans per augmentar la presència exterior

Rate this post

ERC vol augmentar la seva presència internacional. Per això, ha posat en marxa una “secció exterior” del partit a Brussel·les. Es tracta d’Esquerra Brussel·les, que estarà integrada per la militància amb residència a la capital belga i que tindrà com a objectiu crear una “xarxa amb les principals entitats, organismes, associacions, think tanks, actors polítics i institucions que són presents a la ciutat” així com també fer d'”enllaç de contacte amb partits polítics belgues i amb partits i entitats d’àmbit europeu”.

Segons han informat els republicans a través d’un comunicat, aquesta “secció exterior” s’encarregarà d'”organitzar reunions periòdiques, activitats i debats, tant amb militants com amb simpatitzants del partit” per tal de ” apropant el projecte del partit a la ciutadania, i incorporant noves persones afiliades a l’organització”.

La presentació del projecte va tenir lloc aquest dimarts al vespre a Brussel·les amb un sopar-tertúlia en el que hi va participar el president del Parlament, Roger Torrent, que aquests dies està realitzant un viatge institucional a Bèlgica. La propera reunió ha de servir per escollir els càrrecs que integraran la secció i que són la presidència, la secretaria d’organització i la de finances.

L’objectiu de crear una secció a Brussel·les de la formació ja va ser anunciada el passat mes d’abril després d’una reunió a la capital belga entre els dos consellers exiliats, Meritxell Serret i Toni Comín, i el líder partit al Parlament Sergi Sabrià. En aquell moment es va anunicar que l’objectiu de la secció era “acompanyar” el Consell de la República i havia d’estar liderada per Serret, actualment delegada del Govern a la UE.

Amb la creació d’aquest espai, ERC obre la primera secció del partit articulada fora dels Països Catalans

Anar a la font
Carlota Camps

Powered by WPeMatico

Translate »