“Espanya va fer un cop d’estat”, segons el director de Vilaweb

El director de Vilaweb, Vicent Parlat, ha entrevistat l’expresident de la Generalitat; Carles Puigdemont, i durant la conversa ha assegurat que l’1-O “no va funcionar” perquè, segons ell, “Espanya va fer un cop d’Estat” i ha demanat a l’ara eurodiputat què volia dir a Perpinyà quan va instar l’independentisme a preparar-se.

Puigdemont ha dit que “el ‘preparem-nos’ apel·la a posar en un pot comú les lliçons de l’octubre del 2017” i, en aquest sentit, ha assenyalat que l’independentisme s’ha de preparar perquè “quan trobem la paret, que ara la coneixem amb detall –no com l’octubre del 17–, sapiguem com ho hem de fer per guanyar aquesta paret”.

“‘Preparem-nos’ per com podem fer front a les ofensives de l’Estat en l’àmbit econòmic, financer, estratègic i ara precisament en aquests dies de confiament hem de pensar també la manera com hem pogut sobreviure i suportar-lo basant-nos en els nostres propis recursos”, ha remarcat.

Tanmateix, ha admès que per assolir la independència i “puguem arribar al dia que superem la paret amb èxit”, caldrà “treballar molts anys i mesos abans”. Carles Puigdemont ha exposat que “necessitem societat civil, treballar al marge també de les institucions autonòmiques. Potser fora de Catalunya algunes coses, treballar també des de l’interior… El ‘preparem-nos’ és la comunió de totes aquestes estratègies”, ha destacat.

Finalment, ha assegurat que és “possible” la independència de Catalunya “perquè el procés d’independència ja va començar l’1-O del 2017 i no té marxa enrere”. “Pot tenir diverses velocitats, pujades i baixades. Però és que el procés d’independència ja ha començat i des d’aquest punt de vista no tenim cap més destinació que no sigui l’estat independent”, ha conclòs.

El periodista ha acomiadat l’entrevista agraint-li la conversa a Puigdemont i “tot l’esforç que feu des de l’exili, les victòries des de l’exili, que han estat determinants; les victòries que l’exili ha infligit a l’Estat espanyol”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: