Espanya va detectar ingerències estrangeres en les eleccions de 2019

Els serveis d’informació espanyols van detectar ingerències provinents de l’estranger per alterar el curs de les eleccions que es van celebrar durant l’any 2019 a partir de campanyes de desinformació, segons l’informe anual del Departament de Seguretat Nacional (DSN). Així ho avança Voz Populi, que assenyala que en l’actualitat s’estudien les conseqüències d’aquestes ingerències i es prepara una resposta per minimitzar l’impacte en un futur.

L’esmentat informe del DSN adverteix de l'”increment en les activitats realitzades per altres Estats” amb l’objectiu d’influir en els processos electorals d’Europa, en general, i a Espanya en particular.

Segons el DSN, hi va haver “accions de desinformació” dutes a terme via xarxes socials, espais digitals i plataformes de comunicació online i s’afirma que “en les diverses convocatòries electorals de 2019 s’han detectat campanyes de manipulació informativa”.

El DSN alerta del seu “potencial de desestabilització política” ja que aquestes campanyes buscarien “desacreditar les institucions democràtiques a través de la generació de desconfiança i polarització social, que encoratgen respostes radicals i ideologies extremistes.”

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: