Espanya torna a la Xina el lot defectuós de test ràpids de coronavirus

Per conèixer l'abast real de la pandèmia a Espanya, és indispensable poder estendre les proves de Covid-19 entre la ciutadania. Per això, el govern de Pedro Sánchez ha fet una compra important de tests ràpids i preveu l'arribada de 5,5 milions aviat. Dels que han començat a rebre, hi ha un lot de 9.000 que han hagut de retornar, perquè no funcionen, ja que no detecten els positius amb prou fiabilitat.  

El ministeri de Sanitat ha confirmat que després que el Centre Nacional d'Epidemiologia comprovés el producte han constatat que "les especificacions d'aquest lot enviat no corresponen al certificat de qualitat CE" i que per això s'ha procedit a retornar aquest paquet al fabricant xinès Bioeasy. Segons ha explicat el responsable tècnic de Sanitat, Fernando Simón, "l'empresa els canviarà".

Amb tot, ha volgut deixar clar que aquesta companyia xinesa no és l'únic proveïdor, sinó que Espanya ha comprat a diverses empreses i que també s'ha activat la fabricació pròpia a territori espanyol. 

L'ambaixada xinesa diu que l'empresa no té llicència

Arran de la notícia, l'ambaixada xinesa a Espanya ha emès un comunicat en el qual afirma que l'empresa Shenzhen Bioeasy Biotechnology, la que ha proveït el lot de test defectuosos, no compta encara amb la llicència oficial de l'Administració Nacional de Productes Mèdics de Xina per vendre els seus productes. Els kits d'aquesta companyia tenen una sensibilitat del 30%, quan el mínim requerit és del 80%. 

A més, l'ambaixada assegura que el ministeri de Comerç de la Xina va oferir a Espanya un llistat de proveïdors classificats i que en cap cas incorporava Bioeasy. 

Des del govern espanyol asseguren que si bé quan comencin a generalitzar-se les proves de coronavirus l'augment de les dades oficials de contagi es disparara, això serà un problema només a nivell comunicatiu, ja que epidemiològicament serà extremadament útil tenir una radiografia real de l'expansió del Covid-29. En aquest sentit, Simón ha recalcat que "hi ha gent infectada però no diagnosticada" i que "fins i tot coneixerem els asimptomàtics" que han contribuït, sense saber-ho, a propagar el virus.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: