Espanya podria impedir la presència d’esportistes kosovars als Jocs del Mediterrani

Rate this post

Espanya podria impedir la presència d’esportistes kosovars als Jocs del Mediterrani perquè encara no ha confirmat si tramitarà els visats per la delegació de Kosovo, segons assegura RAC1. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ja reconeix el comitè olímpic del país balcànic però Espanya no reconeix el país com a tal.

Als Jocs del Mediterrani, que enguany es celebren a Tarragona, s’hi han inscrit 26 països. Entre les administracions organitzadores hi ha el Consell Superior d’Esports, que depèn del govern espanyol, el qual no reconeix Kosovo com a país. Tot i això, el comitè olímpic espanyol, l’organitzador dels jocs, sí reconeix el comitè olímpic de Kosovo perquè el COI ho obliga. 

A hores d’ara encara no se sap si el govern espanyol tramitarà els visats pels esportistes kosovars; el COI ha enviat dues cartes a Madrid preguntant-ho però no hi ha hagut resposta. Si finalment no hi participen hi podria haver un conflicte diplomàtic perquè en l’àmbit esportiu l’autoritat del COI passa per damunt de les lleis estatals.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »