Español justifica el seu fitxatge per JxCat: “La millor opció és una estratègia unitària”

El candidat de JxCat al Senat, Roger Español, el votant que va perdre un ull en el referèndum de l’1 d’octubre i que va concórrer a les eleccions del 28 d’abril com a número cinc de la candidatura de Front Republicà, ha justificat avui el seu fitxatge per el partit de Carles Puigdemont perquè és el que millor representa, a parer seu, l’esperit d’unitat. ” S’ha d’anar a Madrid amb tot, també políticament, i la millor opció és una estratègia unitària”, ha remarcat. 

Roger Español serà el candidat de JxCat al Senat

El saxofonista ha reconegut que la seva decisió pot haver molestat a la CUP per la seva vinculació amb l’esquerra independentista, però, ha reiterat que JxCat és qui més ha apostat per la unitat davant la negativa d’ERC i de la CUP a configurar llistes unitàries. “Sé que la decisió ha encès a molta gent, evidentment a la CUP, però a Madrid, hi hem d’anar units”, ha subratllat en una entrevista a Catalunya Ràdio. 

Membres de JxCat van establir converses amb membres de Front Republicà per intentar fer un front sobiranista de cara a les eleccions del 10 de novembre, entre els quals Albano Dante Fachin. Els contactes –  que també van mantenir amb el projecte de Primàries de Jordi Graupera – no van prosperar, però ara tindran un reflex en la candidatura al Senat amb la inclusió d’Español a la candidatura. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: