Escàndol: l’actriu que lidera el #metoo, acusada d’assetjar sexualment un menor

Rate this post

L’actriu Asia Argento, filla del mestre del cinema giallo Dario Argento, autor d’alguns dels films slashers més impactants i personals dels darrers temps, està vivint la seva pròpia pel·lícula de terror. I ara, ha deixat tothom espantat pel gir de guió que ha destapat el diari The New York Times. Argento va encapçalar, des del primer moment, el moviment #metoo i la lluita contra el magnat de Hollywood i productor Harvey Weinstein, pels nombrosos i continuats assetjaments sexuals a actrius i aspirants a actrius en els darrers 20 anys.

 

#Cannes2018 la bataille des femmes continue

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Argento va acusar Weinstein d’haver-la violat en un hotel durant el festival de Cannes de 1997, quan ella tenia només 21 anys. De fet, en el festival francès d’enguany, l’actriu va manifestar públicament que “Les coses han canviat. No deixarem que se’n surtin amb la seva“, o amb missatges al seu compte d’Instagram amb fotografies i frases seves a la catifa vermell del festival europeu més conegut del món: “La batalla de les dones continua“. Argento, que ara no passa pel seu millor moment després del suïcidi de la seva parella, el xef Antonhy Bourdain, fa unes setmanes, ara té un nou motiu per preocupar-se.

 

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Segons publica el prestigiós diari nordamericà, Argento va abusar sexualment d’un jove adolescent, quan ell tenia 17 anys i ella vint més. La víctima de Weinstein va ser botxí anys enrere d’un aspirant a actor i músic de rock, Jimmy Bennet, l’any 2013, en un hotel de Califòrnia. Segons sembla, ella va empènyer el jove a un llit d’una habitació, li va baixar els pantalons i van tenir sexe oral, i posteriorment haurien continuat fent un coit.

jimmy bennet

Wikipedia

Una agressió sexual “traumàtica” pel jove, segons els seus advocats, que va amenaçar la seva salut mental. El més greu, però, del cas, si s’acaba confirmant, és que Argento va voler comprar el silenci de Bennet oferint-li 380.000 dòlars perquè callés, documents que The New York Times assegura tenir en el seu poder. Ara, els advocats demanen una indemnització de gairebé 3 milions i mig d’euros. El tema ha sortit ara a la llum després que Bennet rememorés l’incident arran del pas endavant i la sortida a la llum pública d’Asia Argento en contra de Harvey Weinstein i com a pionera del moviment #metoo.

asia argento metoo2

“El corazón es mentiroso”

Es dona la casualitat que Argento i Bennet van coincidir fa anys, el 2004, nou anys abans de l’incident, quan ell era encara un nen i van participar junts en la pel·lícula El corazón es mentiroso. Si s’acaba confirmant la notícia, seran molts els que ara diran que el cor no és l’únic que va mentir.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »