Escàndol a l’Acadèmia de la Policia d’Àvila: exàmens falsificats

Aquells que tenen un 4 a la nota final, se’ls aprova amb un 5. També es té en compte si cauen bé o han col·laborat prèviament. Aquests són alguns dels despropòsits que s’han aplicat en els darrers exàmens a l’acadèmia de Policia d’Ávila, a Castella-i-Lleó, i ja han saltat a la justícia per investigar-ho tot. 

El jutge interrogarà com querellats el cap d’estudis i el responsable del departament de ciències jurídiques de l’escola per respondre pels presumptes delictes de falsedat documental, prevaricació administrativa i coaccions.

Cada any és el mateix, es presenten prop de 40.000 aspirants i els fraus es repeteixen. Es valora, trencant amb els estatuts, les entrevistes personals, una manera subjectiva de fer ingressar els qui tenen influències o ja han pactat prèviament la seva plaça. Al final, poc valor tenen els exàmens. El digital El Español ha publicat algunes de les converses dels responsables:

– Jo el recorregut acadèmic de l’alumne no ho sé, perquè igual jo li he volgut aprovar a la meva però acumula un 4 per una altra banda. 

– Bé, però escolta, tu vas a valorar la teva assignatura, si acumula un 4 … A la junta d’avaluació diran: aquest tio tenia un 4 i finalment li han posat un 5 perquè és un tio que sempre col·labora, que és un tio seriós, que és un tio no sé què i no sé quants, bé, doncs ja està.

La presumpta falsificació de notes és un suma i segueix en el cúmul d’irregularitats registrades en el centre en els darrers anys. Actualment hi ha més de 300 recursos contra l’acadèmia d’Àvila i podria anar a més perquè les pràctiques no s’aturen i fa anys que s’ha cronificat la situació.

El procés va arribar al Tribunal Superior de Justícia de Madrid l’any 2015. Ara bé, va ser el 2018 quan el Jutjat li va donar la raó als demandants, sostenint que el tribunal avaluador havia de retractar-se i donar per apta l’entrevista. Per la seva banda, la Direcció General de la Policia no va aportar en el judici els test de personalitat, en els quals es basa l’entrevista, de cap dels aspirants. 

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: